Ny kategori

Hej på er!

Nu har jag precis kommit hem från Lady Gagas konsert, så himla grym var hon! Helt klart väl spenderade pengar, får prata mer om det i senare inlägg. Tänkte berätta att jag nu lagt till en ny kategori som ni får kika på, tänkte att det kunde vara bra att ha en som heter konserter där ni kan få läsa mer om dom och även se framtida klipp och bilder. Låter inte det bra?


Ett litet klipp

Här kommer en liten snutt från konserten, var meningen att jag skulle lägga upp en annan video som var längre. Men jag behöver komprimera den och jag får helt enkelt göra det en annan gång. Men ni får i alla fall se ett litet klipp från konserten.

Ni får ha en underbar söndag!


Tyvärr dog batteriet innan jag hann filma hela.


Lady Gaga

Nu kommer äntligen lite bilder från Lady Gagas konsert.
Måste säga att konserten var så himla bra, det är så roligt att man får gå på en artist där man kan nästintill alla låtar. Och även fast jag gick själv hade jag det super roligt!
Lady Gaga var även super cool!
Får kanske lägga upp lite fler klipp senare, måste bara lista ut hur man komprimerar
filerna så att dom inte är lika stora. Är det någon som vet hur man gör?

Enjoy!


Förbandet var Scissor Sisters, fick höra låten "I don't feel like dancing"


Här började konserten.





Torsdag 24 Februari

Hej på er!

Nu var det ett par dagar sedan som jag skrev. Men som ni förstår så är allt bra med mig. I tisdags var jag i skolan, fick veta hur det gick på provet. Och jag kan säga att jag har fått en andra chans. Jag började att plugga rätt sent för provet (som alltid!), men jag har alltid velat få bra på den här kursen. Och jag har fortfarande chans att få det, därför den andra chansen. Jag fick 93% rätt på provet, vilket betyder ett A på det provet. Ni kan gissa hur glad jag blev, nu ska jag börja att plugga i tid (som om jag aldrig sagt det förr!). För det är inte värt att riskera att få dåligt, jag menar jag har ju bara en kurs i taget. På tal om kurser så har jag nu börjat att titta på vad jag vill ta för kurs till sommaren. Så himla svårt att bestämma sig! Det finns ju en hel del att välja mellan, men tråkigt nog så är dom flesta kurserna två dagar i veckan, ska prata med Claire så får vi bestämma tillsammans. Jag har i alla fall strykit över dom som verkar intressanta.

Tänkte också tillägga att jag precis har bokat biljetter till Lady Gagas konsert på lördag här i Pittsburgh. Det har varit så mycket fram och tillbaka om hur jag ska göra. Fått kompisar som jag ska gå med som sedan ångrat sig osv. Men nu bestämde jag mig för att jag ska gå själv. Jag tror att det kommer att gå hur bra som helst. Jag kände att jag så gärna ville gå och se henne, och jag skulle inte ha någon annan möjlighet att se henne. Så det är lika bra att passa på nu tänkte jag! Jag har ju sagt att jag vill se så många konserter som möjligt då jag är här och har möjligheten! I'm soo excited!


Lördag 19 Februari

Igår var en händelserik dag!
Dagen började med att jag hade tid för klippning och färgning kl 10. Sedan på eftermiddagen träffade jag dom andra au pairerna för vårat cluster meeting. Igår blev det att vi alla såg filmen "Just go with it", så himla bra! Tror nästan att det är en av dom bästa komedierna som jag har sett. Man fick skratta konstant, då den kommer till Sverige måste ni gå och se den! Sedan efteråt gick jag runt i köpcentret med Ofelia och Sonia. Men det blev ingen shopping, eller innan mötet blev det ett köp av en kofta. Samma som en rosa kofta som jag köpte för några månader sedan, men istället i grå. Riktigt snygg! Då jag körde hem stannade jag efter vägen och köpte med mig mat. Alla hade redan ätit här hemma, så tyckte att det var lika bra att köpa hem. Ingen snabbmat, utan köttfärslimpa, potatismos, gravy och majs. Mums, mums!


Här får ni se lite hur min klippning och färgning blev.

Den nya au pairen Duygu och jag.

Riktigt gott och inte alls särskillt dyrt!
 


Bon Jovi Concert

Jag är galet jävla dålig på att lägga upp bilder, förstår inte vad mitt problem är. Så därför även fast klockan är rätt mycket, egentligen inte. Men jag ska upp och jobba imorgon så ja, klockan är mycket! Så nu kommer lite bilder från Bon Jovi konserten. Har även insett att jag ännu inte lagt upp bilder från våran resa till Masanutten för 4 månader sedan och även på hur området här ser ut. Skäms på mig, varför har ni inte tjatat på mig?

Enjoy!



Wiz Khalifa - Black And Yellow

Jag vet inte om ni har hört den hära låten förut. Men här spelas den flitigt på radion och jag börjar att tycka om den mer och mer. En toppenlåt att spela i bilen!


Fredag 18 Februari

Hej på er!

Nu börjar jag snart att jobba, om 10 min dvs. Men jag tänkte berätta att igår till middag åt mig och pojkarna testade jag något nytt. Fläskkotletter med apelsin-rosmarin sås och det var så himla gott! Tänkte dela med mig av receptet senare under dagen, för det måste ni verkligen testa! Nej, nu ska jag fixa det sista innan jag börjar jobba!

Ni får ha en underbar fredags kväll.

Torsdag 17 Februari

Idag har jag jobbat som alla andra torsdagar. Men efter att jag slutade jobba hade jag bestämt att träffa den nya au pairen som kom hit förra veckan. Att köra till där vi skulle träffas skulle ta 25 minuter, jag hade kvällen innan skrivit ut kartor. Eftersom det är det jag har använt hittills och det har gått alldeles utmärkt utan problem. Men idag var inte turen på min sida!

Det började då jag skulle göra första svängen då stod det att jag skulle forsätta rakt fram. Det fanns 3 olika lanes att köra på och jag valde den mellersta, självklart var det fel. Så när jag insåg det var det bara att vända om och hitta tillbaka, som tur var har jag rätt bra lokalsinne så jag hittade lätt tillbaka och tog mig sedan tillbaka till där jag kom fel. Sedan provade jag igen och tog istället till vänster och kom rätt. Sedan kom jag fel igen efter en bro och fortsatte på samma väg eftersom det var den vägen, sedan insåg jag att jag var tillbaka i Oakland Downtown så jag var inte alls rätt ute. Men jag måste säga att jag gjorde det bra ändå, för jag hittade min väg ut därifrån utan problem och hittade vägen hem. Så bestämde mig för att åka hem, springa på toaletten och be Claire och David om hjälp. Det slutade med att jag fick låna GPS:en vilket var en himla tur. För hade jag inte haft den hade jag inte alls hittat till där hon var.

Så 2 timmar senare var jag äntligen där, fy fan vilken resa! Nu börjar jag fanimej att bli rädd att köra utan GPS, men jag gjorde det ju bra innan så det borde ju egentligen inte vara några konstigheter. Claire och David sa också att det där var en djävulsbro och speciellt i mörker. Det var först meningen att vi skulle gå på bio och sedan fika. Men det slutade med att det blev fika vilket var väldigt trevligt. Bjöd henne på fikat eftersom hon fick vänta så himla länge på mig. Eat'n Park har världens godaste paj! Den heter Oreo Cream Pie och den är helt underbar! Kan säga att jag känner mig lagomt less efter allt körande idag, men jag kan i alla fall säga att det var trevligt att träffa den nya tjejen.

Det var lite om min dag. Imorgon vlir det en full arbetsdag sedan har jag en ledig helg. Så till helgen kommer det att bli massor av roligheter!

Vi hörs!


Peter Forsberg

Jag antar att jag är lite sent ute med att höra om nyheten om Peter Forsbergs avgång. Fy fan så tråkigt, men vi har ju alla vetat att den dagen skulle komma. Jag var helt 100 på att Foppa skulle spela ikväll så jag satt bänkad framför tvn för att se matchen då dom mötte Pittsburgh. Och jag hade bara tänkt att kolla upp vilket nummer och se om han faktiskt spelar då jag såg om ett klipp att han avsade sig från att spela. Blev riktigt chockad, och det känns verkligen så himla tråkigt. Klippet som dom filmade tyckte jag var rörande, han fick tårar i ögonen och fick svårt att prata. Men för mig kommer han fortfarande att vara den största!


Här är klippet som jag tittade på från Colorado Avalanche's hemsida.


Usher

Jag såg precis att Usher kommer hit till Pittsburgh! Fan vad glad jag blev! Jag tyckte att konserten i Miami var så himla bra och jag har sagt att kommer han hit vill jag absolut se honom igen. Han kommer hit den 11 maj, en onsdag. Men hey, vem tackar nej till att se Usher live mitt i veckan? Nu får jag se till att fixa biljetter!

Dessutom kommer Akon att vara med!


"viktiga saker lådan"

Jag insåg idag hur roligt det faktiskt ser ut i min "viktiga saker låda". Dvs där jag har vitaminer, huvudvärkstabletter, alltså sånt som jag lägger högt för att inte pojkarna ska få tag i det. Där har jag lagt i Marabou chokladen som jag fått av mormor och morfar. Inte av den anledningen att den är "livsviktig", utan för att pojkarna är nötallergiker och chokladen har spår av nötter. Men jag skrattade lite för mig själv över att jag faktiskt lagt chokladen där. Jag borde ju ändå kunnat hitta ett annat ställe för den kan man tycka!


Grattis Lina!

Grattis på födelsedagen min underbara syster!
Jag hoppas att du får en riktigt bra dag med massor av presenter och tårta!

Jag älskar dig!

 


Tisdag 15 Februari

Idag började jag dagen med att jobba ett par timmar då jag och den andra nannyn åkte till biblioteket för att gå på "story time". Jag slutade sedan vid kl 2 och vid kl 3 tog jag bussen downtown för att gå till banken och sätta in pengar, gå och käka och sedan tog jag bussen till skolan för att plugga lite grann innan lektionen började. Hade nämligen mitt första prov idag, och jag tyckte att det gick rätt bra trots att jag inte pluggat allt för mycket. Har tagit med mig min dåliga vana från Sverige, men jag känner att det är dax att ändra på det nu. Så till nästa prov ska jag börja att plugga i tid. Det är mitt nya mål!

Valentine's day

Jag hoppas att ni alla hade en riktigt bra valentine's day med era nära och kära!
Jag hade en rätt bra valentine's day, men det blev massor av plugg. Senare på kvällen firade vi och gulliga som dom var hade dom också en present åt mig. Jag fick ett presentkort på Starbucks på 12 dollar, godishjärtan med text på och sedan ett jättegulligt kort. Tyckte att dom var så gulliga som tänkt på mig! Efteråt blev det självklart rosa cupcakes.

Hur var eran dag?




Bieber fever

Jag kan nästan säga att jag fått Bieber fever. Idag har jag haft en dag fylld av plugg. Var meningen att jag skulle åka iväg och shoppa med tjejorna, men eftersom jag hade så mycket plugg bestämde jag mig för att stanna hemma istället. Men efter att ha pluggat ett x antal timmar tyckte jag att det var dags att ta ett break, så jag bestämde mig för att åka iväg och titta på Justin Biebers film "Never say never" i 3D. Filmen var väldigt bra, var lite fundersam innan om det var värt att se. Men den var verkligen super, så när den kommer till Sverige måste ni se den. Även om ni inte är något fan, så gå och titta. Okej? Han är ju verkligen en stor talang och har kämpat hårt!

Efteråt åkte jag och käkade och pluggade. Det är faktiskt riktigt skönt att sitta själv, jag kan säga att det hade aldrig hänt hemma i Sverige. Jag antar att jag blivit modigare!


En riktigt bra tolkning från 2008.

Söndag 13 Februari

Jag har suttit och pluggat hela morgonen. Jag har prov på tisdag, så det är verkligen på tiden att jag börjar att plugga. Satte mig i fönstret för att ta ett litet break och kolla lite på dator. Gissa vad jag såg då jag tittade ut! Nästan ingen snö alls, sol och rinnande vatten på vägen. Det ger hopp om att det är vår snart. Så jag håller tummarna, bestämde mig även för att kolla på yr.no för att se hur vädret kommer att se ut här. Om detta bara är en engångsföreteelse eller om det faktiskt är sant. Och måste säga att det jag såg gav mig hopp! Jag såg även precis en man på cykel, en kvinna utan mössa och människor i bara tjocktröja. Nu är jag på bra humör!



Från mitt rum.

Underhållande

I paketet som jag fick hem i fredags var sminkpaletten inlindad i bubbelplast. Och eftersom den äldsta pojken ville hjälpa mig att öppna paketet blev det lite lek med bubbelplasten. Tänka sig vad det kan vara underhållande. Även jag tycker att det är roligt, så det började med att vi smällde en bubbla i taget. När vi tagit dom alla föreslog jag att han skulle lägga ner den på golvet och gå på den. Vilket han snabbt gjorde, ännu mer underhållning. Och jag var snabb på att följa efter. Det roade oss båda i förmodligen 15 minuter. Tänka sig vad man kan hitta billiga leksaker!


Paket

I fredags fick jag hem ett paket som jag tidigare under veckan beställde. Fick hem en av mina favorit filmer bröllopsfixaren och sedan en make-up palette med 88 ögonskuggor. Har dock inte provat dom ännu, men jag har hört att dom ska vara riktigt bra!


Har du inte sett den så borde du göra det!


Fick denna för 19 dollar, vilket inte ens är 140 kr.


5 månader

Idag har jag varit här i staterna i precis 5 månader, tiden har gått så himla fort. Och jag känner att jag har ju inte ens börjat göra alla grejor som jag vill göra. Så jag börjar att undra hur fort tiden kommer att gå senare, speciellt under sommaren då man kan hitta på så mycket mer roliga saker! Men det bästa är ju att jag faktiskt trivs väldigt bra här, och jag har fått en så underbar familj här. Och det är jag så himla glad för!


Det här var en av dom första bilderna som jag tog då jag kom hit. Det var från
orientationen i Stamford, CT.


Superbowl Ad

Här är en av reklamerna från superbowl. Så himla roligt, och det sägs att det ska ha varit den bästa från årets superbowl. Visste ni att reklamerna är en av höjdpunkterna under superbowl?



Vad tycker ni?


Bon Jovi is in town

Nu är det bestämt. Ikväll då jag slutat att jobba ska jag, Sara och Camila åka iväg och titta på Bon Jovi's konsert. Ska bli så himla roligt, är inget stort fan alls, men det känns verkligen som att man borde åka iväg och titta då han faktiskt är här i staden. Så nu är biljetterna utskrivna och redo att tas med. Sedan efteråt så följer Sara med mig hem hit och ska sova över. För imorgon under dagen ska hon nämligen åka till sin nya familj. Så idag blir det "sista" kvällen, även fast vi kommer att träffas mer senare. Nej, nu ska jag springa ner och käka frukost.

See you later!


Nassim Al Fakir

Försök att inte skratta, jag lovar, det är omöjligt!


Katy Perry

Nu har jag precis köpt biljetter till Katy Perrys konsert här i Pittsburgh i sommar. Längtar som bara den, nu vill jag också fixa biljetter till Taylor Swift, Backstreet Boys och U2. Nu på fredag är Bon Jovi här i stan, skulle väldigt gärna vilja gå. Men alla verkar upptagna tråkigt nog!


Superbowl

Igår var det Superbowl som säkert många av er vet och tråkigt nog vann inte Steelers. Men dom är ju ett riktigt bra lag, som vunnit rätt mycket. Så igår kom Sara och Camila hit till mig och först åkte vi iväg och shoppade lite, sedan köpte vi med oss mat hem för att sedan titta på matchen. Riktigt trevligt! Vi fick även lite tid till att spela Guitar hero då det blev lite långtråkigt i matchen. Här kommer lite bilder.


Camila och Sara

Jag och Sara

Som ni ser köpte vi båda en Steelers tröja, vilket visade sig vara i onödan.


Guitar Hero!


Självklart behöver man ha lite gott att äta också!

Goo Steelers!

Mina senaste inköp

Här kommer mina senaste inköp.


Nagellacket "The One That Got Away" från Katy Perrys serie för OPI

Lip balm från Yankee Candles, riktigt bra läppbalsam och doftar så himla gott!

Köpte dom på Exchange store för 2.50 dollar styck.


Köpte dessa för 25 dollar på Target, riktigt sköna och lätta att gå i!

Dessa köpte jag för ett tag sedan, men glömde att visa. Ca 30 dollar på Forever 21.

Svårt att förklara

Jag känner mig verkligen på ett jättekonstigt humör idag. Det kan ha att göra med att jag idag fick veta att den tjej som kom hit samtidigt som mig, är nu i rematch efter att ha varit här i snart 5 månader. Det var hennes familj som inte kände att det fungerade. Och jag tycker verkligen synd om henne och jag har verkligen tänkt hur det ska kännas för henne. Hon har ju fått sitt liv här. Fått vänner och börjat i skola och sedan efter så pass lång tid nu inte har någon familj. Så från och med att man kommer in i rematch har man 2 veckor på sig att hitta en annan familj, vilket inte alls är lång tid. Och hittar man ingen familj får man helt enkelt åka hem.

Jag har tänkt mig hur jag skulle känna mig i hennes situation och det skulle verkligen inte vara roligt. Helt plötsligt inte ha någonting alls, kompisar som man nu blivit van att träffa finns längre inte där. Självklart kan man träffas sen, men det är ju absolut inte samma sak. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att behöva komma i den situationen, men man vet aldrig. Som det känns nu så känner jag inte att det kommer att hända, men vem vet!? Hon har nu bara 4 dagar kvar tills hennes tid går ut. Jag kan verkligen inte sluta att tänka på det, det har liksom fastnat där. För efter 5 månader tror man ju att man är kvar här och att ingen kommer att skicka hem en. Nej, jag kan inte låta bli att bli påverkad av det! Så himla svårt att förklara!

Lördag 5 Februari

Hej på er!

Idag har jag jobbat från 10-3, vilket var rätt sköna tider måste jag säga! Efteråt blev det att jag drog iväg ut till Waterfront och köpte lite saker, så himla skönt att få åka iväg och göra lite annat. Sedan då jag kom hem var den minsta så himla gosig, han var verkligen på Lisa-humör så jag fick aldrig släppa ner honom utan att det kom stora tårar. Så det har blivit mycket gos med honom. Mina pojkar börjar att förvåna mig mer och mer. Från början ville ingen av dom äta särskilt mycket. Den minsta har alltid varit bättre än den äldre. Men på senaste tiden har jag fått dom att äta paprika, gurka, currysås och lingonsylt. Så jag tror att det börjar att visa sig mer nu att då jag äter något vill dom också provsmaka. Roligt!

Nej, nu består kvällen av städning och plugg. Imorgon kommer nämligen Sara och Camilia till mig för att titta på Superbowl, go Steelers! Jag är så himla glad att min värdfamilj är så välkomnande mot att andra kommer hit och hälsar på. Så jag ser verkligen fram emot morgondagen! Men nu först blir det plugg, har verkligen inte saknat det. Men jag behöver läsa 4 kapitel för om 1 ½ vecka har jag prov, så det är lika bra att börja nu! Ska visa min inköp från idag lite senare, så håll utkik.

Denna kommer att spelas på hög volym medan jag städar!


Torsdag 3 Februari

Jag satt precis och kollade på vilka bussresor man kan ta härifrån Pittsburgh. Och jag hittade en resa mellan Pittsburgh - Washington DC tur- och retur för 4 dollar, vilket motsvarar ca 28 kr. Helt galet billigt och dessutom är det inga stopp på vägen, utan bussen går direkt och det tar 5 h 40 min. Tänk om vi skulle ha så billiga resor i Sverige! Jag borde verkligen boka in en av mina lediga helger i Washington DC om det är så billigt!

Groundhog Day

Idag är det groundhog day. Det är ju väldigt komiskt måste jag säga! Men det är ju tur att folket här är lättroade. Många av er undrar vad jag pratar om, am I right? I vilket fall så berättade Claire om denna dag för mig för jätte länge sedan och jag hade nästan helt glömt bort det. Tills igår då jag var på skolan. Då berättade klassen att imorgon, vilket var idag så var det groundhog day. Och det kommer från jätte länge tillbaka då ett murmeldjur kommer ut ur sitt bo, och om han vänder om och går tillbaka in i sitt bo, kommer vintern att pågå i si och så många veckor till. Men om han istället stannar kvar ute så är det bara ett par veckor kvar på vintern. Eller om det hade med skuggan att göra, är inte riktigt säker. Men det hela kommer faktiskt här ifrån Pennsylvania och ska tydligen vara känt överallt. Det roliga var att faktiskt på barnens tv-program så handlade det om "The groundhog day". Vill ni läsa mer om det så klicka här. Och vill ni se klippet där állt händer går ni in här. Men det är inte förän efter 8 min som lite mer intressanta saker börjar hända.

Tisdag 1 Februari

Nu har jag precis gjort klart det sista av min hemläxa, fick lite hjälp av Claire med placering av texten. Sedan är också sminket på, så det enda är att nu springa till bussen för att åka till skolan. Vi hörs senare!

Btw, tänk att det redan är 1 februari. Och jag har snart varit här i 5 månader. Tänka sig!

Go Steelers

På söndag är det superbowl här i USA. Och roligt nog så har Pittsburghs Steelers gått vidare, så på söndag ska även jag sitta bänkad. Men jag får nog be dom förklara lite mer om regler och sånt. Fick ett mail idag från Claire om en Steelers låt, tänkte dela med mig av den och även visa er lite andra. Tänka sig vad hela staden ska vara taggade nu, helt galet. Nu får man nog snart se hur USA blir under superbowl, coolt!


En låt av Lady Gaga till Steelers

Denna låt hör man på radion mest hela tiden.

Hittade en rolig parodi på Beyonce's - Singel Ladies

Måndag 31 Januari

Idag har varit en jättefin dag här. Så idag blev det lek i snön för mig och pojkarna. Tydligen var det bara jag som ville göra snöänglar, men jag får jobba på det så att jag får med dom!



Igår blev granen utkastad, men inte längre än utanför verandan.

Go Steelers, på söndag är det superbowl och Steelers ska spela.


En del av våran julbelysning


RSS 2.0