Nervös

Nej nu börjar jag att bli riktigt nervös! Om bara någon timme är det tänkt att familjen ska ringa, och jag kan säga att det verkligen börjar kännas nu! Så ni får hålla tummarna för mig, så återkommer jag senare!

Torsdag 30 Juli

Hej igen!

Nu var det länge sedan ännu en gång. Sedan sist så har jag hunnit bli godkänd som au pair och idag fick jag ett mail från en familj, så nu ska vi boka tid så att vi kan prata i telefonen. Det känns väldigt spännande, för nu börjar det hända saker! Men samtidigt känns det lite läskigt också eftersom nu börjar det hända saker!

Idag ska jag åka på kvantum för att hämta ut ett paket, älskar paket! Nu ska jag fortsätta att se på Made, så ni får ha en bra dag!

Jordgubbspaj med vit choklad

Jag tänkte dela med mig av receptet på den underbara jordgubbspajen med vit choklad. Den är väldigt enkel och göra och smakar riktigt bra! Så den är helt klart värd att prova!

Jordgubbspaj med vit choklad


Ingredienser: 

400 g Jordgubbar

½ tsk potatismjöl

2 msk socker

 

Pajskal:

100g vit choklad

125 g smör, rumsvarmt

2,5 dl mjöl

1,75 dl socker


Gör såhär: 

Dela jordgubbarna i bitar i en skål. Vänd försiktigt ner potatismjöl och socker.

Lägg i en ugnsfast form.
 

Hacka chokladen i bitar. Blanda ihop smör, socker och mjöl. Tillsätt den hackade

chokladen och blanda. Smula blandningen över jordgubbarna. Baka i ugnen på

200 grader i cirka 25 minuter.


Hoppas det smakar!


Torsdag 22 Juli

Tjabba, tjena, hallå!

Idag har varit en rätt seg dag. Vaknar som vanligt väldigt sent som i sin tur resulterar till att jag är vaken rätt länge också. Men jag har nog alltid varit en kvällsmänniska, så det passar mig utmärkt! Men idag har jag i alla fall varit rätt duktig, jag har fixat maten idag. Det var ju inte den svåraste maten, så ni kan nog nästan gissa vad det var. Okej, jag hjälper er! Det var tacos. Väldigt gott och enkelt.

Ikväll skulle jag kunna tänka mig att det blir filmkväll då jag för två dagar sedan var och hyrde ett par filmer. Jag skulle även kunna tänka mig att det blir en sväng på affären då jag är sugen på att prova mitt nya bankkort!

Men ni får ha en underbar kväll!

En riktig smäll!

För någon dag sedan hörde vi en smäll då vi satt i vardagsrummet. Vi kände tyvärr igen smällen då vid tidigare tillfällen samma sak inträffat. Så vi sprang till fönstret där smällen kom ifrån och såg en liten fågel som flugit in i fönstret. Mamma sprang fort fram för att plocka upp den lille. Och jag kunde inte annat än tycka synd om den då den var så himla söt och oskyldig! Som tur var överlevde den här fågeln och den till och med sket i mammas hand. Det var ingen liten skit där inte, såg ut dom en tjock mask! Tillslut flög fågeln iväg efter att han suttit i mammas hand ett tag och halvsovit.




Bilder från fredagen

Här kommer lite bilder från fredagen!


Min strawberry daiquiri som jag drack till maten.


Fajita Pita som både jag och Malin åt.


Emelies mat.


Hos Emelie blev det efterrätt.


Det blev även sanning & konsekvens. Här fick Emelie smörja in valfri kroppsdel,
vilket blev mitt ben.


Både Emelie och jag fick sjunga med munnen full av maränger.


Jag och Emelie inne i stan.




Malin och Emelie.


Malin och jag spexade till det.




Också sedan alla vi tre.


Tisdag 20 Juli

Heej!

Idag har det varit en väldigt lugn dag! Så jag har inga smaskiga detaljer att berätta just nu. Tänkte lägga upp några andra inlägg med lite mer intressant innehåll, så ni får hålla koll!

Ha en trevlig kväll!

Ännu ett par!

Jag kunde inte låta bli att göra ännu ett par. Jag tycker nästan att dessa var snyggare.
Eller vad säger ni?

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Tapetsering

Under helgen har mamma och pappa renoverat deras sovrum. Innan var det en riktigt hemsk blå färg! Så med lite övertalning från mig angående tapetval så fick jag som jag ville. Tapeten är riktigt cool och passar perfekt i mamma och pappas rum. Hade nästan önskat att jag hade fått den på mitt rum då jag för 2 år sedan fick renoverat!


Här ser ni hur min familj arbetade, även hur min lillasyster satt på en pall och stirrade!
Ser ni hur hemsk blå färg dom hade på rummet! Tur att dom fått nytt nu.


Här börjar tapeten ta form. Det börjar redan bli stor skillnad!


Här är det färdiga rummet. Det blev ett mycket lugnare rum, trots den randiga väggen!


Här får man också en liten skymt av den gamla färgen. Tapeten räckte tyvärr inte.
Så till veckan får dom sätta upp tapeten på den lilla snutten!

Tävling på Nelly

Jag har varit med i tävlingen på Nelly.com för att designa ett par skor. Vad tycker ni om skorna? Ni får mer än gärna rösta på dom!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Bara för söt!

Tänkte att jag måste bara visa hur våran hamster Bertil ser ut i sitt lilla hem. Är han inte bara för söt!?



Måndag 19 Juli

Godmorgon!

Har ni sovit gott? Själv har jag sovit helt okej. Idag vet jag inte alls vad det väntar. Fast jag hade tänkt att fortsätta läsa lite twilight, ringa runt om en hälso deklaration och även fixa i ordning mitt frågningspapper som hjälp då en familj ringer. För dom kan ju trots allt ringa när som helst, så det är lika bra att vara förberedd!

Ni får ha en riktigt bra dag!

Söndag 18 Juli

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen! I fredags var jag som sagt ute. Det började med att vi for och åt på O'learys. Med vi menar jag Emelie, Malin och jag. Sedan efter det gick vi och handlade ingredienser för att senare kunna göra marängswisch (hur det nu stavas!) och även festa of course! Efter det drog vi ner till Harrys där den riktigt festen fick äga rum.

Igår blev jag som tur var inte bakis, men det blev en rätt lugn dag ändå! Läste ut första twilight boken och började även på den andra. Shit vad bra dom böckerna är! Man vill inte sluta att läsa. Fast jag längtar verkligen till den sista boken, även fast jag inte vill att det ska vara den sista. Men för att då får man läsa om något som man inte sett. Och då blir det förhoppningsvis lite mer spännande!

Idag har jag hjälpt mamma och pappa lite grann. Dom har tapetserat om och har nu flyttat tillbaka in i rummet. Jag har även bakat amerikanska kakor och jordgubbspaj med vit choklad. 

Ska visa lite bilder senare och jag ska även visa lite bilder från i fredags!


Jag köpte en färdig deg på affären så det var bara att skära i bitar och in i ugnen.

Färdiga och väldigt goda!

Min utsökta jordgubbspaj med vit choklad!


Glömde att visa er

Kom på att jag glömt att visa vad som landade i min brevlåda för lite mer än 1 vecka sedan! Det är något som jag länge velat ha, tror till och med att jag berättat om den. Och dom som riktigt känner mig kan nog gissa med en gång! För er andra så var den denna:


Den snyggaste Mj t-shirten som jag sett!

Fredag 16 Juli

Godmorgon!

Har ni sovit gott? Jag har sovit som en stock! Vaknade strax efter 12, så sovde väldigt länge. Men det kan behövas eftersom jag ska ut ikväll! Men först väntar en tur till bolaget och sedan ska jag fortsätta att läsa första twilight boken. Den är riktigt grymt bra!

Ni får ha en toppendag!

Stökiga hem

Jag såg nyss ett program på 3an om stökiga hem. Och jag kan inte fatta hur man kan komma så långt att hela huset är som en sopstation. Det var en familj som hade tappat deras två barn pga att dom hade grejor överallt i hela huset. Deras enda utväg för att få tillbaka barnen var att städa upp huset. Det roliga är att se hur folket reagerar på att slänga grejorna. Vissa hade sparat gamla förpackningar för att dom inte kunde slänga dom. Men kommer man till en sån situation att man kan tappa sina barn för gott, bryr man sig verkligen om man tappar alla andra saker i sitt hus så länge man får tillbaka sina barn? För det roliga var att dom verkligen inte kunde slänga något. Ja, man måste helt enkelt ha sett det för att förstå. Jag kände bara att jag behövde dela med mig. Och har ni inte sett programet borde ni ta och se det!

Ny beställning

I måndags gjorde jag en ny beställning från E.l.f makeup. Mina andra beställning därifrån. Fick idag veta att dom skickat iväg produkterna, så jag borde få dom under nästa vecka! Det är alltid lika spännande varje gång man har beställt något och sedan springer man runt och väntar och är alldeles ivrig.

Denna gång blev det en lite större beställning än sist och även mamma ville lägga till lite saker som hon ville ha. Dessa kommer att bli mina förhoppningsvis under nästa vecka!




Makeup borstar. Dom kostade vardera 18.30 kr, vilket är sjukt billigt! Hoppas att dom är
någolunda bra!


Det blev även ett rouge, lös ögonfransar, läppstift och en till borste. Sammanlagt
gick min beställning på 220 kr + frakt. Mycket smink för lite pengar enligt mig!
Eller vad tycker ni?

Torsdag 15 Juli

Jag hade skrivit klart ett inlägg som skulle ha publicerats tidigare idag. Men självklart glömde jag att publicera det. Det blev lite stressigt då jag skulle iväg till banken så där försvann tiden. Jag har som sagt varit iväg till Sidensjö idag för att fixa med mitt bankkort då jag nu bytt bank. Men det var inga konstigheter så det gick bara bra!

Det blev även en och en halvtimmes solning idag, men är inte så säker på att jag blivit så mycket brunare. Men det har nog underhållits i alla fall! Idag hände en riktigt läskig sak här! Vi såg två tjejer på varsin moppe köra förbi huset och helt plötsligt hörde vi en av tjejerna skrika och världens smäll! Mamma, pappa och pappas kompis sprang iväg för att titta hur det gick, medan jag, mina systrar och mina föräldrars kompis stod kvar på gården och tittade. Jag tyckte att det var riktigt otäckt och ville inte springa dit och vara en till som stod där och hjälpte till.

Mamma tog med tjejen som ramlade hem hit för att rengöra såren som hon fick. Dom såg inte alls trevliga ut, men det hade ju kunnat gått värre att hon brutit benet eller något sånt. Jag skjutsade sedan hem henne då hon inte kunde köra hem med sin moppe. Hon bodde inte så långt ifrån där vi bor så det gick snabbt och strax där efter kom hennes föräldrar och tackade för hjälpen och hämtade även hennes moppe. Det var verkligen tur att det gick bra!

Recept på pizza/varm macka

Jag fick det här receptet på Ica Kvantum för någon vecka sedan, men jag provade inte det förän idag. Jag kan inte annat säga att den är riktigt god och väldigt enkel att göra! Det här behvös:

- Polars Hällakaka (Jag använde mig av Polar Pärlan)
- Chilisås
- Strimlad skinka eller salami
- Hackade tomater
- Riven ost
- Aromat eller örtkryddor (Jag använde mig av oregano)

Börja med att pensla chilisåsen över hela brödet.
Lägg på skinkan eller salami.
Täck med hackade tomater.
Krydda och strö över den rivna osten.
Grädda tills osten smält.
Ugnsvärme 175 grader i ca 7 min.

Servera med en god sallad!


Kom på lite för sent att jag skulle fota, men denna får duga!


Onsdag 14 Juli

Godkväll!

Idag har inte varit någon bra dag med uppdateringar, men det är inte första dagen! Idag har i alla fall jag varit och träffat intervjuaren från au pair förmedlingen. Blev ett lite längre möte än vi båda hade tänkt oss. Normalt brukar mötena ta mellan 1.5- max 2 timmar. Efter 2.5 timme var vi färdiga och tiden hade verkligen sprungit iväg! Det var verkligen jätte roligt att få höra om hur hennes upplevelse i USA hade varit! Så det kändes väldigt nyttigt, men än en gång så blev jag ännu mer peppad till att åka iväg. Man har ju liksom ingenting att förlora!

Så nu väntar någon vecka innan familjerna kan börja höra av sig och det återstår även att se om jag blivit godkänd att åka iväg. Så nu håller jag tummarna till tusen! I övrigt idag så har jag och min syster lagat mat. Det blev pizza/varma mackor. Väldigt mumsiga blev dom! Ska dela med mig av receptet senare för dom var verkligen underbara!

Ni får ha en toppenkväll!

Dagen sysslor

Nu har jag bakat och stått i lite. Gjorde först lite sommarsaft, återstår att se om den blev bra. Men jag hoppas att den inte går att misslyckas med! Sedan så bestämde jag mig för att göra vit chokladmousse. Och självklart ville inte den som jag ville. Så moussen skar sig. Jag har gjort chokladmousse två gånger och jag har inte lyckats en enda gång. Förstår inte vad problemet är. Anser annars att jag är rätt duktig på att baka och laga mat, men mousse vill jag tydligen inte bli kompis med! Men jag hoppas att den åtminstone smakar bra, annars är det verkligen bortkastad tid!



Den var väldigt god i smaken, men som sagt så blev den väldigt kornig
i konsistensen tråkigt nog!

Glömde att berätta

Jag har helt glömt bort att berätta om en händelse som hände för lite mer än en vecka sedan. Fredagen för två veckor sedan hade vi personal fest på mitt jobb. Först blev det en tur till Ulvön för att se på bygget som jobbet varit med och ritat på och även projekterat. Sedan efter vi varit där blev det en sväng på Paradisbadet och relaxen. Även där ett studiebesök. Fast efter studiebesöket fick vi bada och gå på sittningar.

Vi hade badat klart strax innan kl 19 och då bestämde vi oss för att göra oss i ordning eftersom vi hade bokat bord på O'learys för att käka. Det vi sedan upptäckte då vi kl 19.47 var färdiga och klara att gå och käka var att personalen helt glömt bort att titta in i omklädningsrummet för att se om någon var kvar. Så självklart var det helt låst så vi kunde inte komma ut genom den vanliga utgången. Tillslut hittade vi en annan väg så vi fick ta en larmad väg ut. Så himla typiskt! Ska inte personalen ha mer koll än så? Man har väl trots allt en timme på sig efter att badet stängt för att göra sig i ordning?

Tänkt om det hade varit någon som ramlat i duschen och inte kunnat ta sig upp, eller tänk om det var någon som helt saknade mobil eller som helt enkelt var där för första gången och inte hade någon aning om hur det såg ut på badet. Eller tänk om det var någon som hade ett flyg att passa. Det hade kunnat gått väldigt illa! Vi hade ju relativt tur, men det är inte säkert att alla hade haft det! Så jag kan lova att vi var lite förbannade då vi satt där inlåsta!







Jag säger bara en sak, konstruktörer!


Utsikten från hotellet.

Inlåsta på hotellet, en aning svårt att ta sig ut!

Tisdag 13 Juli

Godmorgon!

Har precis klivit upp så nu väntar en dag av inköp av träningskort och lite annat fixande! Ni får ha en helt underbar dag!

Ny header

Nu har jag äntligen fixat en ny header! Är inte helt nöjd ännu, men den får duga så länge.


Måndag 12 Juli

Hejsann!

Idag är verkligen en helt underbar dag! Sol och värme, kan knappast bli bättre. Fast trots att man tidigare klagat på att få värme så lyckas man självklart klaga när den väl kommer. Idag har jag hunnit med en sväng på stan för ett besök på Nordea. Jag och pappa tog även en tur till Koneo Malux för att kolla upp en dator som jag funderar på att köpa. Tänkte att nu då jag vill åka till Usa så vill jag ha en ny dator och jag funderar på att köpa en Sony Vaio som även har webkamera som min nuvarande totalt saknar. Så om några veckor blir man förhoppningsvis några tusenlappar fattigare.

Förövrigt är jag helt klar med min ansökan till Au pair! Det har verkligen tagit sin tid, men det känns så otroligt skönt att det är klart nu. Så nu återstår det att se vart jag hamnar någonstans och när jag får åka. Min förhoppning är att jag får åka iväg innan skolorna börjar, men det är att vara väldigt optimistisk. Igår knäppte vi kort med familjen. Tänkte dela med mig av några av korten som knäpptes.


Mamma, jag och pappa som alltid ska spexa till lite extra!

Jag och mina otroligt fina systrar!

Blixtar och dunder

Nyss var det världens åska och blixt här. Lyckades inte riktigt få se den sådär riktigt bra, och då jag och mamma bestämde oss för att vi verkligen skulle se den och inte missa något (Mamma skulle dessutom räkna ettusen ett, ettusen två, ettusen tre osv). Självklart så kom det inga fler. Fast lika glad är jag för det, har väldans stor respekt för blixtar. Egentligen tycker jag att det är roligt och lite fascinerande. Men där tar det stopp och istället övergår till rädsla.

Jag kom ihåg då jag var liten och vi var i våran sommarstuga ute vid en sjö. Och bakom bergen såg man hur det blixtrade och åskan hördes riktigt högt! Jag kom ihåg hur rädd jag var då och sprang runt, men jag kunde inte heller sluta titta för det var ju trots allt väldigt spännande. Varje gång då det blixtrade till var jag rädd att blixten skulle slå till under vårat hus som skulle göra så att vårat hus skulle liksom åka som en rutschkana ner i vattnet. Vilken fantasi man hade då!

Nu har jag faktiskt surrat på bra länge, så tänkte låta er få vila era ögon lite nu ;)
Egentligen är det nog mer mina! Sov så gott och imorgon kommer det upp lite bilder från dagen.

Sommarplågan

Tänkte dela med mig av en låt som går väldigt mycket här hemma. Så för dom andra blir det nog en riktig sommarplåga ;)

Vad tycker ni om låten, är den inte helt underbar!?


Ny tapetserat

Så eftersom jag inte delat med mig något mycket den senaste tiden tänkte jag passa på och visa tapeten som nyss blivit uppsatt på kontoret på jobbet. Vi bestämde oss för att tapetsera om på chefens kontor och då tyckte vi att den här tapeten skulle passa perfekt. Vad tycker ni?



Söndag 11 Juli

Goddagens!

Har precis duschat efter lite solning på altanen med mamma. Det har verkligen varit fint väder idag, fast det började bli lite kallt så då var det lika bra att duscha! Snart blir det mat här hemma, men innan det tänkte jag läsa lite Twilight. Är fortfarande bara i början av boken, men än så länge är den väldigt bra! Längtar tills den fjärde boken så man får veta något nytt! Hur har eran dag sett ut?


Sjunde i sjunde klockan sju

Lite bilder från i onsdags då det var den 7/7. Här i övik så på det datumet brukar tidningen 7 anordna en gratis konsert med en massa företag. I år så var artisten Salem Al Fakir, vilket gillades massor av mig. Jag har egentligen inte hört så många låtar av honom. Men dom som jag har hört har jag verkligen gillat.

Så på onsdagen fick vi besök av ett par kompisar åt mina föräldrar som var här uppe ifrån Stockholm. Så med trevlig sällskap drog vi ner till Lungviksparken där Salem skulle spela. Vi var lite sena så vi fick aldrig höra hela framträdandet, men det gick bra ändå!






Min syster Lina, Angela, Nora, Stefan och närmast kameran min mamma.

Min pappa, min syster Lina och Angela.

Tove och hennes pojkvän.

Det var verkligen fint där nere.


Lördag 10 Juli

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev igen. Vet inte vad det är med mig! I alla fall så har jag nu fått semester så jag hoppas verkligen att uppdateringarna blir bättre, för det är ju trots allt väldigt roligt! Fast jag har egentligen haft semester sedan i tisdags så jag har nästan hunnit haft det i en vecka. Har egentligen inte semester förän till veckan, men eftersom jag haft så lite på jobbet att göra och att jag dessutom fick världens magont och huvudvärk i tisdags kände jag att det var lika bra att stanna hemma.

Fick idag ett samtal från au pair förmedlingen. Det var min intervjuare som ville boka en tid med mig eftersom jag nästan är helt klar. Det enda som fattas nu är att fylla i några justeringar i mitt personliga brev och även knäppa ett kort med familjen. Så tills på onsdag har jag deffinitivt hunnit med det. Tänk nu är det inte alls mycket kvar! Tror inte att jag riktigt hunnit fatta vad som snart kan börja hända. Jag har ju bara bestämt mig för det här eftersom jag väldigt länge velat åka iväg som au pair och nu händer det snart!

Idag har i alla fall jag, min ena syster, mamma, pappa och morfar varit iväg på konsjö marknaden. Hittade inget alls där, det var som dom senaste åren inte alls mycket att handla där. Men det var nog lika bra, är ju väldigt bra på att hitta saker som jag vill ha annars. Efteråt så åkte vi hem till mormor och morfar för middag. Det blev en buffé med lite blandade maträtter. Väldigt gott och till efterrätt blev det jordgubbar och glass. Har tyvärr inga bilder från dagen. Men eftersom jag nu ska bli bättre på att blogga så kommer det framöver! Har även lite bilder från tidigare dagar som ni ska få se!

Nej nu blir det lördagsmys med familjen, förmodligen en film eller så fortsätter vi att se en film på tvn som vi börjat titta på. Ha en underbar lördagskväll!

RSS 2.0