Onsdag 29 September

Idag har varit en otroligt hektisk dag. Känner mig helt slut! Barnen har verkligen varit uppe i varv. Det har nämligen varit städdag, så det är då städerskan kommer hit. Båda pojkarna är hel förtjusta i dammsugare, så dom har velat hjälpa till. Jag fick även höra av föräldrarna att det är onsdagarna som pojkarna är jobbigast pga det. Jag hoppas att morgondagen inte blir lika jobbig, då kommer jag att vara knäckt! För den äldsta har verkligen sagt emot allt jag gjort idag, det tar verkligen på tålamodet, men jag tyckte att jag höll mig väldigt lugn trots allt. Sedan idag kom även min counselor förbi idag för en 2 veckors kontroll. Jag tror att det gick rätt bra. Men som sagt har det varit en stressig dag idag.

Det blev en liten kort uppdatering. Förhoppningsvis hörs vi imorgon! 


Upp och ner!

Det är helt otroligt hur mina känslor åker upp och ner. Under samma dag kan jag ha hunnit ändra mina känslor minst tre gånger. Som idag började jag dagen med att bara gråta i massar i min ensamhet, än vad jag såg gjorde mig ledsen och ville hem. Sedan då jag jag och min host mom åkte iväg och tränade blev jag genast på bättre humör. För jag trivs så himla bra med henne. Sedan då man är själv igen kommer alla känslor tillbaka. Jag saknar allt där hemma, men samtidigt vill jag inte hem ännu för jag trivs så himla bra här där jag är.

På orienteringen i New York sa våran ledare att det var normalt. Hon berättade om en historia där en tjej en dag hade varit så ledsen och hemsjuk och ringt till sina föräldrar och gråtit i massor. Föräldrarna hade i sin tur ringt en massa. Dagen därpå hade hennes counselor kommit och kollat hur det stod till. Då var allt på topp igen. Det är verkligen så som jag känner, humöret går upp och ner hela tiden. Men trots dom stunder som jag saknar alla där hemma, så trivs jag så himla bra här att jag inte är redo att lämna allt här. Det finns så himla mycket att se och lära här. Så jag hoppas att det är helt normalt att man känner såhär. Men jag antar att det är så innan man kommit igång med allt. Det är i alla fall vad jag hoppas på!

I övrigt så har jag och min host mom varit och tränat som jag sa. Det gick väldigt bra och det kändes riktigt skönt. Jag är redan redo för nästa pass! Efter det åkte vi till mataffären för att handla ingredienser till middagen som jag skulle laga. Det blev köttbullar, potatis, rosmarinsås och lingonsylt. Jag hade egentligen tänkt att göra brun/gräddsås men jag fick inte alls till den att smaka som jag ville. Så istället stoppade jag i lite rosmarin, och vips så blev det en riktigt god sås! Den passade dessutom väldigt bra till köttbullar. Igår då min host dad hade varit och handlat hade han köpt med sig lingonsylt åt mig. Väldigt gulligt! Dom hade tydligen en skandinavisk hylla i matbutiken. Dom alla tyckte att det var väldigt gott till köttbullarna, så då var jag nöjd. Själv tyckte jag inte att köttbullarna smakade som jag ville. Men dom var helt klart godkända! Och dom verkade nöjda.

Nu ska jag ta och lägga mig om jag ska orka kliva upp kl 8 imorgon!


Måndag 27 September

Hej på er!

Idag var första dagen då jag hade barnen själv. Det gick rätt bra tycker jag, men det känns som att det blev någon för många "time out". Men lyssnar man inte på vad fröken Lisa säger så kan det gå så. Det känns som att man måste visa nu i början att man inte skojar, men samtidigt ska man inte vara för hård. Och jag tycker inte att jag varit för hård, men jag tycker ändå inte om att behöva sätta någon i "time out". Men allt eftersom tror jag att det kommer att bli mycket bättre!

I övrigt så kan jag inget annat än säga att jag trivs väldigt bra här. Fast jag längtar tills allt rullar på då man får ett schema. Med schema menar jag att gå ut med vänner, börja skola (hur kan man längta efter det?), träna, ja allt man kan tänka sig. Jag längtar även tills jag får mitt körkort, det visade sig att jag behöver ta det. Så jag hoppas att det blir snart! Jag vill kunna åka iväg och göra vad jag vill, när jag vill utan att behöva be någon skjutsa mig. Det är nu man uppskattar att man hade tillgång till bil och körkort hemma.

Vi hörs mer snart, ha en bra dag!


Sammanfattning del 2

Fredag 17/9: Eftersom jag hade dragit på mig en förkylning sa familjen att jag bara behövde ta det lugnt då jag skulle krya på mig. Det betydde att jag inte klev upp förän vid kl 11-12. Första dagen fick jag en tur runt i huset, träffa den minsta pojken och även träffa den dåvarande nannyn. Första middagen blev Pizza.

Lördag 18/9: Åter en lugn dag. Denna dag fick jag följa med in till stan för att se hur det såg ut. Vi åt även middag ute. Väldigt god mat och fick prova någon slags ice slush, fast mycket bättre!

Söndag 19/9: Väldigt lugn dag. Fick följa med familjen till min host moms aunt. Där blev det bad i hennes pool och lunch. Dom hade även här på deras gata en liten gatufest, så vi gick dit och hälsade på. Väldigt trevligt!

Måndag 20/9 - Fredag 24/9: Började att jobba med pojkarna. Men den dåvarande nannyn jobbade kvar hela veckan så att jag kunde få komma in i alla och se hur allt ska göras. Vilket kändes väldigt tryggt! Nästa vecka börjar allvaret! På tisdagen följde jag med min host mom in till stan för att lämna turkisk peppar till en som hon kände. Hon hade nämligen letat ihjäl sig efter dom utan att lyckas. Så hon blev väldigt glad då jag tog med mig dom. Sedan gick vi även in i en affär för att jag skulle köpa duschcreme. Det blev även lite annat smått och gott. Onsdagen skulle jag möta dom andra au pairerna i närheten. Men pga oväder blev det inställt. Jag och den äldsta pojken fick följa med min host dad till ett stort mat varuhus. Det var ungefär som Svensk Cater, fast mycket större och allt gick endast att köpa i stora pack. På torsdag åkte jag och min host mom till ett köpområde för att köpa ett par träningsskor åt mig, blev massor av kläder till pojkarna, ett Cliniques 3-steg för mig. Väldigt trevligt.

Sedan om fredagen har ni redan får höra. Nu vet ni allt!

Ett stort grattis!

Idag fyller en otroligt speciell person år!
Ett stort grattis och jag önskar att jag kunde vara hos dig idag!


Sammanfattning del 1

Jag tänkte skriva ner en sammanfattning av vad som hänt sedan jag lämnade Sverige, ska försöka komma ihåg så mycket som möjligt!

Måndag 13/9: Jag lämnade Arlanda strax efter kl 9. Mellanlandning i London, Heathrow (förövrigt en av dom största flygplatserna). Från London flög jag vidare till New York. Sammanlagt tog resan från Arlanda - New York ca 13 timmar. Väl framme hade tyvärr inte min väska anlänt. Så jag fick då gå till flygbolaget och fixa en massa, fick i alla fall 50 dollar. Och det var tur att jag packat nödvändigheterna i kabinväskan! Det var många av dom andra tjejorna som bara hade handväskan och inga grejor, för dom var nog dom 50 dollarna mer nödvändiga. Sedan blev det en väldig väntan på hon som skulle hämta upp au pairerna. Jag tror att jag var framme på hotellet vid kl 20 eller något sånt. Väl framme blev det en kort möte, middag och sedan upp på rummet. Dock lite för sent.

Tisdag 14/9: Denna dag började orientationen. Vi hade en väldigt duktig person som berättade allt, Utan henne hade jag garanterat somnat med tanke på för lite sömn. Det var även denna dag min förkylning började bli som värst. Vi fick en paus på 2-3 timmar. Så jag och ett stort tyskt gäng gick iväg till ett köpcenter i närheten. Där köpte jag min första sak på Starbucks, vet dock inte hur den smakade då jag inte hade någon smak. Dagen fortsatte med möten, middag och umgänge med den andra svenska tjejen Sandra.

Onsdag 15/9: Mer möten. Sedan på eftermiddagen blev det en tur in till New York City för sight seing. Vi fick se massor av fina byggnader, platsen i SATC där Carrie gjorde slut med Mr Big, fontänen det vill säga.Vi fick även gå upp i Rockerfeller Center, Times Square, se frihetsgudinnan på väldigt långt avstånd, se var skådespelaren Heath Ledger hittades död, även en massa affärer som Prada, Gucci osv. Vi kom hem rätt sent, kl 12. Vi skulle upp kl 6.30 dagen efter och våra väskor skulle även vara packade innan vi gick ner.

Torsdag 16/9: Denna dag var väldigt hektisk. Alla skulle ha lämnat sina rum kl 8. Det var möten fram till kl 2, därefter skulle transporter ta oss till flygplatser osv. Väl på flygplasten lärde jag återigen känna två tyska tjejer. Jag tror att det var ca 25 tyska tjejor där. Så väldigt många! På flygplasen blev det käk. Sedan då det var väldigt nära till att mitt flyg skulle lyfta hände det självklart något. Då kom världens oväder. Och det blixtrade, åskade, spöregnade och helt enkelt hemskt väder! Vi kunde läsa på nyheterna något om en tornado i Brooklyn, så vi blev då allt rädda. Som tur var lyfte planet tillslut, men jag tror att det var 2,5 timmar för sent! Väl på flygplatsen här i Pittsburgh hämtade min host mom upp mig. Världens gulligaste och det kändes helt rätt. Väl hemma möttes jag av den äldsta pojken och pappan. Fick även se mitt underbara rum, vilket jag tycker om massor! Det blev sängen ganska direkt.

Som ni kan se så kan vad som helst hända med min tur. Förkylningar som inte visar sig förän man är framme, borttappade väskor och försenade flyg. Kan däremot påpeka att väskan återvände som tur var dagen efter! Men samtidigt som jag haft mycket otur måste jag också påpeka att jag har haft väldigt mycket tur här också!

New York del 1

Här kommer en massa bilder från New York, enjoy!


Jag i bussen in till New York

Här har vi Sandra som även hon är svensk. Så det kändes väldigt skönt!


I hissen på väg upp i Rockerfeller Center





Bilder från Rockerfeller Center.


Lördag 25 September

Nu har jag kommit hem efter att ha varit iväg med familjen till simhallen. Båda pojkarna hade simlektion, och under tiden fick även jag bada. Efteråt gick vi alla och åt lunch. Nu blir det en lugn eftermiddag, sedan ikväll ska jag vara barnvakt åt pojkarna då föräldrarna ska iväg på filmkväll. Jag tror att det kommer att bli väldigt trevligt. Sedan så visas även Pittsburgh Penguins matchen på tvn, så det får visas i bakgrunden. Nu blir det förmodligen en tupplur så att jag är på topp ikväll då jag är barnvakt!

Ha en underbar kväll!

Fredag 24 September

Hej igen!

Nu är jag galet dålig på att uppdatera. Även fast jag egentligen inte gör så jätte mycket saker så rinner tiden iväg! Det slutar alltid med att jag kommer upp rätt sent på rummet, så oftast blir det inte så mycket tid till att blogga. Tråkigt nog! Men jag ska absolut försöka bättra mig!

Idag har jag jobbat halvdag, min host mom sa idag att jag bara skulle jobba halvdag då hon var rädd att jag skulle överstiga mina 45 timmar. Så det tyckte jag var väldigt gulligt! Så då passade jag på att gå igenom mail, börja kolla på lite Idol och jag pratade även med min pappa och lillasyster. Sedan kom min host mom upp och frågade om jag ville följa med till lekparken och sedan gå ut och äta efteråt. Jag hade inget bättre för mig så jag tyckte att det passade bra. Jag vill trots allt se så mycket som möjligt, det blir lätt tråkigt annars! Så då följde jag med dom.

Efter middagen gick vi och köpte nya boots till pojkarna. Efter det gick vi in till en telefon affär. Dom har surrat om att jag behöver skaffa en telefon så att dom kan få tag på mig och jag dom. Jag måste säga att det är väldigt konstigt här och väldigt dyrt! Galet dyrt! Det abonnemang som vi nu tog skulle kosta mig 65 dollar i månaden, vilket motsvarar ca 450 kr. Men då ingick det 450 minuter samtal och fria sms. Jag antar att jag inte hade så mycket att välja på. Familjen valde att betala telefonen eftersom dom ansåg att det var dom som ville att jag skulle ha den. Jag tackade och tog emot! Själva telefonen kostade 128 dollar.

Imorgon ska jag få följa med till sporthallen där jag kommer att ha tillgång till gym och andra aktiviteter. Eftersom familjen är medlem får även jag träna där, jag har mycket fördelar börjar jag känna! Men så imorgon ska vi dit då den äldsta av pojkarna ska lära sig simma. Så jag tror att det blir väldigt roligt, det kan hända att det blir en simtur eller ett gympass, vilket återstår att se! Jag ser i vilket fall fram emot det!

Jag har en del bilder att dela med mig av, även en massa bilder från New York. Så ni får titta in senare! Nu ska jag faktiskt göra mig i ordning för kvällen, sedan ska jag öppna telefonen och klura lite. Spännande, spännande!

Vi hörs mer senare!

Måndag 21 September

Nu är jag återigen dålig på att uppdatera! Men som ni säkert förstår befinner jag mig nu hos familjen. Jag kan inget annat än säga att dom är helt underbara, väldigt måna om hur jag har det. Idag var den första riktiga arbetsdagen. Men som tur jag har så har den nanny som varit här hjälpt mig idag och ska även göra det resten av veckan. Detta för att jag ska få se hur allt fungerar och få känna mig lite mer säker. Och jag tycker att det känns väldigt tryggt! Jag orkar tyvärr inte skriva ett så mycket längre inlägg än såhär idag. Har tänkt i flera dagar nu att jag borde skriva ett inlägg. Så jag tänkte bara säga att jag lever och mår bra.

Vi kanske hörs imorgon, då ska jag även göra en sammanfattning av tiden som gått.


Tänkte dela med mig av en bild på min underbara garderob! Perfekt eller vad?

New York

Hej på er!

Nu är klockan ganska mycket där hemma, här är den endast strax efter kl 9. Så just nu har jag gått upp på rummet efter en fartfylld dag! På tvn är det mtv music awards, inte helt fel!

Dagen började kl 5 imorse, klockan 7.10 var det senast incheckning av väskorna. Sedan umgicks jag med mamma, pappa och Lina så mycket som det var möjligt. Vid kl 8 var det hejdå! Sedan flög jag ifrån Stockholm - London och från London - New York. Med min tur hade väskan från London inte följt med. Så dom skulle tydligen komma med flyget idag, så väskan borde komma imorgon. Jag hade ju relativt tur då jag valde att packa kläder i kabinväskan och saker som jag kan utnyttja dom första dagarna. Många andra av tjejerna som också inte fick sina väskor idag hade alla sina kläder och allt i dom väskorna. Så dom hade det betydligt jobbigare än jag!

Nej nu blir det faktiskt sömn, mitt huvud och hals värker och självklart börjar näsan att bli täppt. Nu får jag tänka på något annat så det inte blir värre.

Vi hörs imorgon!


Idol klipp

Var det bara jag som såg Jimmy Claesons audition på idol i tisdags? Så himla grym, dessutom är det väldigt roligt att få se vad jurryn tyckte. Speciellt efter
 att dom förra året total dissade honom. Måste också
säga att hans version var bättre än originalet!

Vad tycker ni?



Lördag 11 September

God eftermiddag!

Nu har jag börjat att packa. Jag känner inte alls för att börja packa, det är inte direkt det roligaste som finns. Skulle gärna hitta på något annat, men nu kan jag inte springa undan längre. Men som det ser ut just nu så finns det massor av plats över, men då har jag ju iof bara packat ner kläderna. Sedan kommer det ju en massa annat också. Det återstår att se hur väskorna ser ut senare, spännande!

Vi hörs senare för nu måste jag packa.
Ni får ha en underbar dag!


Hektisk dag

Jag har haft en bra men lite stressig förmiddag idag. Vaknade vid halv 10 och då blev det självklart frukost. Sedan har jag haft en massa samtal att ringa, bla unionen och a-kassan och flygbolaget. Sedan blev det lunch på stan med en barnsdomskompis som även hon vill åka iväg till USA som au pair. Det kändes verkligen jätte roligt att få träffa henne igen efter att inte träffats på väldigt länge! Nu väntar åtminstone ett samtal till förmedlingen, och sedan tar jag bilen upp till umeå för att säga hejdå till Emelie och hämta hem pojken.

Vi hörs senare!


Inget hejdå

Igår kväll började jag lite smått att packa. Det är ganska roligt att jag säger smått, då jag egentligen borde packa i massor! Dagarna verkligen springer iväg, och idag blir det ännu fler hejdå, eller egentligen är det inte hejdå. Utan see you later! Jag får helt enkelt tänka så. Tiden går så otroligt fort. Det här ska inte vara något sorg inlägg över att jag är ledsen för att fara. För det är jag verkligen inte, utan det känns bara jobbigt att behöva säga "see you later".

Men jag ser verkligen fram emot att få träffa familjen och äntligen få komma till USA. Men som sagt känns det tungt att lämna alla. Speciellt en underbar kille som jag lärt känna dom senaste 2 månaderna. Jag trodde inte att jag skulle känna såhär efter så pass kort tid, så detta gör det hela jobbigare. Och det är ju bra typiskt mig att behöva sätta mig i såna här situationer, men jag ångrar inget. Jag skulle göra om det hela igen utan att tveka!

Torsdag 9 September

Jag är just nu jätte glad! Jag fick idag hämta ut mitt pass och jag fick även hem mitt internationella körkort. Så det är jag är super glad över! Jag som har oroat mig så himla mycket över att inte hinna få hem dom. Så nu det enda som saknas är att väskorna blir packade och papprena utskrivna!

Idag har jag även bakat fika till Tm, fick lite hjälp av mamma då det tog väldigt lång tid. Det blev en hasselnöts tårta med en kräm i, och en Black and White tårta. Båda två var riktigt goda, men jag hade nog överskattat deras förmåga att äta. Mer än hälften av fikat blev över, så imorgon har dom fika också.


Vad tycker ni om den stora Black and White tårtan?


Onsdag 8 September

Hej på er!

Nu blev det några dagar igen sedan jag skrev. Men jag kan faktiskt skylla på att jag har varit upptagen, för det har jag! Igår åkte jag och min syster iväg till Stockholm. Flyget gick 15.50 och innan flyget var det en massa att fixa. Fick lov att ringa upp förmedlingen för att kolla upp några frågor som jag hade.

Flyget till Stockholm gick riktigt snabbt. Resan med tåg in till stan gick också väldigt behändligt. Det enda dumma som vi egentligen gjorde var att vi fick för oss att gå ut ifrån Centralstationen, så då började vi gå runt där. Från början hade vi rätt bra koll på vart vi var, men tillslut blev allt väldigt snurrigt! Helt plötsligt såg jag en busskylt där jag såg en liten text att bussen gick genom slussen, perfekt tänkte jag. Vände mig om, hade världens tur och där var bussen. Sedan gick allt som på räls igen! Väl framme hos min familjs kompisar blev det middag, idol och en massa prat. Riktigt mysigt.

Sedan i morse vaknade jag faktiskt riktigt tidigt för ovanlighetens skull! Kvart över sex var klockan då jag vaknade, klev sedan upp strax efter halv sju. Vid klockan åtta tog vi bussen in till stan, bytte sedan buss för att kunna ta oss till ambassaden som faktiskt var målet för denna resa. Allt gick även där väldigt bra! Väl framme fick Elin vänta utanför medan jag gick in för att fixa mitt visum. Jag hade min tid kl 10, men jag fick inte min intervju förän kl 11.15 och det tog endast någon minut. Sammanlagt blev det en väntan på lite mer än 2 timmar, men det var det nog värt antar jag. Tyckte mest synd om min syster som fick sitta utanför och vänta. Men hon var väldigt duktig!

Efter det blev det en sväng på stan, men efter en dags flängande överallt för att hålla koll på bussen och allt var vi båda helt tomma i huvudet. För att vara på säkra sidan åkte vi in till Arlanda redan vid kl 2. Man vet ju aldrig hur lång tid allt kan ta. Vårat flyg gick strax innan halv 6, så sammanlagt blev det nog en väntan på 2 timmar på Arlanda. Tiden fördrev vi med att käka på pizzahut, kolla i tax free och sedan såklart vänta. Men det gick bra!

Tänk nu har jag mitt visum fixat, det enda som saknas nu är faktiskt mitt pass som dom skulle skicka idag. Så förhoppningsvis har jag det på fredag! Jag håller tummarna, jag hoppas att ni också gör det ;)

Nej nu har jag babblat på alldeles för bra, jag får helt enkelt skriva mer imorgon!
Godnatt och sov så gott!

Måndag 6 September

Nu väntar spännande dagar framför mig, men ett par väldigt hektiska dagar! Helt galet att det är bara en vecka kvar, tiden har verkligen gått otroligt snabbt! Kollade igår upp hur lång flygtiden totalt kommer att bli, och jag tror nästan att jag höll på att dö. 13 jävla timmar och 15 min, är det inte helt sjukt! Trodde absolut inte att det skulle ta så lång tid. Blir mellanlandning i London och sedan till New York, men allt känns spännande och det går säkert fortare än vad man tror.

Veckans schema:

Tisdag: Jag och syster flyger till Stockholm.
Onsdag: Besök på ambassaden, sedan flyger vi hem igen.
En snabbvisit helt enkelt!
Torsdag: Bjuda på fika på jobbet.
Fredag: Åker upp till Umeå över dagen.
Lördag: Packning och säga så många
hejdå som möjligt!
Söndag: Då bär det av ner till huvudstaden
för på måndag morgon flyger jag iväg.

Däremellan är det en massa andra saker att fixa också, hoppas att tiden räcker till!


Lördag 4 September

Hej på er!

Nu har jag suttit ett bra tag vid datorn, har gått igenom bloggar och även kollat på ett klipp med Peter Forsberg som jag blev tippsad om igår. Men det viktigaste som jag nu håller på med är att kolla igenom alla mail från au pair förmedlingen och från familjen. Viktigt att inte glömma något nu då det är så nära! Så därför tycker jag att det är lika bra att gå igenom allt, då mitt minne börjat att svika lite på sistone.

Nu blev det ett väldigt kort inlägg, men ska försöka att göra ett till lite senare!
Men tills dess får ni ha en underbar dag!


Onsdag 1 September

Hej på er!

Nu sitter jag på jobbet, eller egentligen är det ju inte mitt jobb just nu. Men i alla fall så hade jag tänkt att börja plocka bort mina saker från rummet, men tror nog ändå att det blir till veckan. Så just nu väntar jag bara ut tiden, ska nämligen åka med tåget upp till Umeå alldeles snart.

Hur ser eran dag ut?


RSS 2.0