Miami Part 2 - Miami on a bike













Huset från filmen Scarface.



Miami Part 1 - Miami Beach

Här kommer dom efterlängtade bilderna!




Emma











Adam Lambert - If I Had You

I absolutely love this song! Definitely a new favorite of mine.


Lördag 25 December

Som ni vet så öppnade jag mina julklappar tidigare än vad jag skulle, i och med att vi åkte iväg till Philadelphia och att jag sedan skulle åka iväg. Så den 21 december fick jag öppna mina julklappar. Och detta var det som jag fick, måste säga att jag är väldigt nöjd! Det bästa var definitivt biljetterna!




En väldigt rolig bok som jag fick!

3 olika typer av frukt smör som man kan ha på toast, blir spännande att få prova!


En otroligt fin skarf!


God Jul

God jul på er alla! Tänkte att även fast jag nu inte är hemma och har tillgång till datorn så skulle jag göra ett inlägg. Tänkte att det mest juliga vore att visa lite bilder på hur julen ser ut här.

Återigen god jul på er!










Grannarnas julbelysning, riktigt snyggt!


Här kommer mina julkransar som jag har på min dörr.


New York in pictures Part 2





Jag och dom andra tjejorna.



Från Rockettes julshow, ska föreställa renar.




Utsikten från Central Park.

Times Square.

Julfavoriter

Jag tänkte dela med mig av mina julfavoriter som jag lyssnar på varje år.

Vilka är dina favoriter?









Några andra favoriter:

Bing Crosby - White Christmas
Band Aid - Do They Know It's Christmas
Bryan Adams - Christmas Time
Dean Martin - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Jim Reeves - Jingle Bells
Tommy Körberg - O Helga Natt

Tisdag 21 December

Nu har jag fixat en massa inlägg som ni får hålla utkik efter, kan säga att det är mycket roligt! Och självklart bilder, vilket är det bästa! Nu har jag packat klart min väska, så imorgon åker vi. Idag hade vi lilla julafton, så vi alla låtsades att det var julafton. Blev ingen speciell mat. Men vi fick öppna julklapparna och ha lite julmys.

Nu får jag önska er alla en riktigt god jul!

Julmys

Nu sitter jag och smaskar på lite julmust och pepparkakor. Visst skulle man kunna tro att jag är i Sverige? Så himla bra att vi svenskar har IKEA, sedan så bra att jag har ett så pass nära. Tänkte att det var dags för lite julmys då jag inte har så mycket tid kvar här hemma. Imorgon ska vi ha våran julafton här, lite tidigare. Men på onsdagmorgon redan kl 7.30 åker vi till Philadelphia för att spendera julen där. Sedan kommer vi hem den 26 december och redan den 28 december flyger jag till Miami. Så det blir mycket packning nu för min del. Och ni som känner mig vet att jag hatar att packa och väntar till sista sekunden. Det gjorde jag även då jag skulle åka hit. Men hey, det gick ju bra ändå! Jag tror att efter detta år kommer jag att vara grym på att packa, kan redan nu säga att jag blivit bättre. Kommer endast att använda min lilla kabinväska till både Philly och Miami, så den ni!

Nej, nu ska jag faktiskt återgå till mitt julmys! Tänkte även ta och öppna den 3e Twilight boken som jag redan påbörjat, men som jag inte läst i sedan i somras.

Ha en underbar vecka!


Lördag 18 December

Nu börjar det att närma sig jul, inte länge kvar alls nu! Jag har till och med varit här i hela 3 månader nu och lite till.

Idag har jag varit på ett cluster meeting, var väldigt roligt att få träffa dom andra tjejerna igen. Fick också höra från våran counselor att vi kommer att få en ny au pair hit i januari som kommer från Sverige. Så ni kan gissa hur glad jag faktiskt är. Det som är bra är att hon inte kommer att bo så långt från mig. Det var allt jag hade för just nu, för nu ska jag börjar att göra mig redo för att börja jobba, ska jobba ikväll. Claire och David ska åka iväg på julfest. Så det blir jag och pojkarna idag. Men det kommer att gå hur bra som helst.

Vi hörs snart, ha en underbar helg!

Katy Perry - Firework


Fredag 17 December

Hej på er!

Idag har jag varit iväg till CCAC för att göra mitt placement test. Jag behövde göra det för att se hur jag ligger till i engelskan. Och det gick riktigt bra, så nu får jag välja vilken klass jag vill. Många av kurserna som jag ville ha var redan fulla. En av dom som jag ville ha var möjliga, så det blev bara att jag skrev upp en kurs. Vilket blev principles of advertising. Jag känner mig väldigt taggad, den 10 januari har jag min första klass. Jag ska sedan skriva in mig på en kurs senare under våren, och då för en sommar kurs.

Nu ska jag göra mig redo för att jobba. Vi hörs senare!

New York in pictures Part 1

Här kommer äntligen bilder från New York.



Glassbil mitt i stan.



En stjärna gjord i Swarovski kristaller.

Julgranen vid Rockerfeller Center.



Jag och Sandra.



Pyntat

Idag har jag jobbat på som alla andra dagar. Igår kväll pyntade vi granen, och jag kan säga att granen är verkligen pyntad! Det finns inte en gren som inte har något på sig, men den är väldigt fin också. Sedan har Claire idag pyntat resten av huset, så nu är det lite juligt här!

På fredag ska jag åka till CCAC för att göra ett test för att se hur jag ligger till. Efter det får jag boka klasser, så sedan börjar det att rulla på lite mer. Längtar faktiskt efter att få det klart också. Sedan har jag bara körkortet kvar att fixa!

Onsdag 15 December

Hej på er!

Nu får jag faktiskt ta och sparka mig i rumpan och fixa lite bilder åt er. Jag vet att det blir väldigt tråkigt för er att bara läsa hela tiden, även fast jag säkert tror att ni tycker att det är intressant också. Men jag vet vad jag själv tycker är roligt och det är att få se bilder i inlägg. Så jag ska verkligen bättra mig!

Jag har fått lite bilder från Sandra. Så lite New York bilder kommer snart att komma upp, sedan ska jag även lägga upp bilder från resan till Massanutten och även bilder på hur grannskapet här ser ut. Dom bilderna knäppte jag för flera månader sedan, men som ni insett så är jag lite lat! Men bättring, bättring för Lisa, påminn mig gärna!


New York Shopping

Det blev en del shopping i New York, men inte allt för mycket eftersom jag ska till Miami till nyår. Jag behövde nya skor och lite mer kläder, och så blev det!


3 par tröjor från H&M

Långkalsonger och mjukisbyxor, båda från H&M

Blev även två par vantar och sockar, även dom från H&M.

Jag köpte också en mugg från en disney butik i Times Square.

Dessa skor lämnade jag deffinitivt inte då jag såg dom. Kommer inte ihåg från vilken butik.

Tisdag 7 December

Jag hade en helt underbar helg i New York. Mamma och pappa ni behöver inte bli oroliga, men jag åkte taxi, buss och tunnelbana. Det var väldigt enkelt att ta sig runt på Manhattan, och så otroligt fint. Men det var väldigt kallt så nästa gång får jag åka då det är lite varmare så att man kan spendera mer tid utomhus. Vill tillbaka! Här kommer lite bilder:


Utsikten från rummet.





New York!

Väskan är packad, New York here I come!


Onsdag 1 December

Idag då jag vaknade tittade jag ut genom fönstret, konstigt nog brukar jag inte göra det. Men idag fick jag för mig att göra det, gissa vad jag såg! Jo, snö på träden. En vacker syn måste jag säga. Jag trodde att min första känsla då snön kom skulle vara "åh, nej inte nu igen". Men jag blev faktiskt riktigt glad! Sedan då jag kom ner till köket och vardagsrummet såg jag att det snöade i massor. Självklart gick jag och pojkarna ut idag, det blev två gånger till och med. Fast det är en vanlig dag, så inget ovanligt. Men jag kan säga att det börjar att bli lite kallare här nu, fast för er där hemma är det ju redan väldigt kallt!

Förresten kan jag inte förstå att det är den första december redan! Så det är ju faktiskt ganska bra tajmat med den första dagen med snö kom idag!

Nu blir det bara en jobbdag till, sedan åker jag till New York. Så himla roligt!


Inte länge kvar!

Nu börjar det att dra ihop sig!

På fredag morgon flyger jag till New York för att spendera helgen där. Det blir jag, Sandra och några tjejkompisar åt henne. Jag längtar så himla mycket. Det ska verkligen bli roligt att få se hur New York ser ut i juletid!

Nu gäller det bara att börja och packa!


Glömde

Jag glömde att berätta att jag idag bokade uppkörningen. När den är tänker jag inte berätta, men jag kan säga att den inte är före jul i alla fall! Nu får jag hålla tummarna att jag klarar den!

Tisdag 30 November

Nu var det åter ett par dagar sedan som jag skrev, så jag tänkte att det var dags att skriva igen. Idag har jag haft en ledig dag. Väldigt härligt! Så idag åkte jag och Claire till CCAC college för att skriva in mig där. Eftersom jag inte är uppvuxen i USA så ska jag göra ett test för att se vart jag ligger någonstans. Så den 17 december har jag mitt test. Sedan i januari börjar jag skolan. Som ni redan vet var det meningen att jag skulle ta en kurs på Art Institute, men det blev alldeles för komplicerat med det. Först behövde jag göra ett toefl test och det skulle kosta 170 dollar, på det behövde jag överföra mina betyg från sverige och det skulle kosta 185 dollar, sedan skulle jag även betala 150 dollar för att kunna göra aktiviteter på camups och sedan kostnaden för själva kursen. Så det skulle bli alldeles för mycket.

Bara kursen i sig skulle kosta 1500 dollar. Så det blev väldigt mycket. Så nu idag kollade jag och Claire på lite kurser som jag skulle kunna ta. Det ligger mellan Art History - Ancient och modern, Art Appreciation, Drawing, Graphic communication, Two-Dimensional Design, Photography och Principles of Advertising. Så jag har lite att välja på, hon på skolan sa att jag skulle titta ut en massa kurser som skulle vara intressanta, för det kan ju hända att vissa kurser redan är fulla eller att vissa inte blir av. Men dom har väldigt intressanta kurser och sedan så får jag lite kunskaper till senare. Dessutom var det mycket billigare också, jag skulle nog kunna välja alla dom kurserna för samma pris som för en på Art Institute.

Jag hoppas att ni har haft en bra dag!

RSS 2.0