Veckan med Tobias - 28-30 Mars

På måndagen jobbade jag fram till kl 6. Efter att jag slutat åkte jag och Tobias över till The Waterfront för att gå på bio. Filmvalet blev Lincoln Lawyer vilket var en otroligt grym film! Ni måste verkligen se den, för man kan inte alls tänka sig vad som kommer att hända. Vi passade även på att springa in i ett par butiker innan filmen började.

Tisdagen var en helt ledig dag från jobb, men som alla andra tisdagar hade jag även min föreläsning. Tobias följde självklart med mig till skolan. Men innan skolan började passade vi på att se downtown Pittsburgh. Vi åkte upp på the incline för att se ut över Pittsburgh och vi strosade även runt och tittade. Pittsburgh är ju faktiskt otroligt fint och passande nog så var det en underbar dag! Lite kallt men soligt!

På onsdagen blev det jobb fram till kl 6 och efter det åt vi middag med barnen och Claire och David. Dom ville bjuda på mat eftersom det skulle bli den enda kvällen vi alla kunde äta tillsammans. Efter det blev det till att packa väskorna eftersom på torsdagen tog vi bussen till Washington DC vid kl 6.50 från downtown Pittsburgh. Hur Washington DC var och vad vi gjorde kommer i ett separat inlägg.








Här har ni Tobias, det är min halsduk som han snällt tog hand om.


Veckan med Tobias - 27 Mars NHL klipp

Här kommer resten av klippen från matchen.
Enjoy!






Veckan med Tobias - 27 Mars NHL-matchen

Det var så himla coolt att få gå på en nhl match! Det var verkligen en upplevelse. Och jag tycker att vi borde ha stämningen lite mer som på nhl-matcherna. Även fast vi hemma har hejarklack som skriker hela matchen, är det väldigt häftigt då det kommer upp på tvn "Get louder" eller "Make some noise". Och då skriker verkligen alla och man får se hur folk hoppar upp och ner. Stämning är ordet! Jag har fixat lite videor och bilder, tänkte dela upp det i fler inlägg som ni får hålla utkik efter!







Utsikten från arenan.


Gamla hemma arenan för Penguins

Markus Näslund, Kjell Saumelsson, Ulf Samuelsson.






Jag och min älskade hockeytröja!


Veckan med Tobias 24-26 Mars

Nu tänkte jag börja att göra lite inlägg om vad jag och Tobias gjorde under veckan som han var här. Det hela började med att jag hämtade upp honom på flygplatsen på torsdag kvällen vid 10. Var väldigt skumt att få träffa någon som man kände, men det var väldigt roligt!

På fredagen blev det att jag jobbade från kl 13-19.30. Och efter det blev det att jag och Tobias gick in till Squirrel Hill för att äta middag. Blev en lugn och skön kväll, och det var perfekt att gå in och käka. Det enda tråkiga var att den minsta pojken hade klättrat upp vid fönstret och sedan ramlat och började att blöda bak i huvudet, ni kan förstå min panik! Men det gick bra och när David kom hem tog han honom till sjukhuset för att få 2 stygn. Ingen perfekt början på Tobias vistelse här, men allt gick bra! Och dom sa gång på gång att det inte var mitt fel, vilket jag egentligen visste. Men det var skönt att höra!

På lördagen tog vi en promenad in till Shadyside och gick runt i butikerna. Självklart blev det en latte på Starbucks också. Vid kl 16 började jag att jobba, och Tobias var med mig och pojkarna. Dom tycker verkligen hur mycket som helst om honom! På söndagen gick vi på nhl, vilket kommer i ett separat inlägg.



Onsdag 23 Mars

Imorgon får jag äntligen mitt första besök här! Det känns så himla roligt och samtidigt så konstigt att få besök från någon man känner då jag inte sett något på så pass länge. Men jag kan säga att jag har inte riktigt förstått det ännu! Så imorgon får jag träffa Tobias efter 6 månader. Så spännande!

Sidney Crosby

I fredags fick jag hem ett paket. Nu var det ett tag sedan jag beställde något, men jag tyckte att det var på tiden nu. Nästa söndag ska jag ju äntligen på en NHL match, så jag tyckte att det vore passande att faktiskt ha en tröja. Så nu har jag äntligen en! Det blev med spelaren Sidney Crosby, tråkigt nog kommer han inte att spela då Modos förra spelare Victor Hedman tacklat honom så att han fått hjärnskakning och hjärnskador. Pappa sa även att Malkin inte spelar, så lite besviken är jag då allt att dom stora spelarna inte kommer att spela. Men hey, det är inte alla som får gå på en Nhl match!




Söndag 20 Mars

Idag har varit en helt underbar dag här! Solig som bara den, inte lika varmt som för ett par dagar sedan. Men fortfarande varmt! Har till och med sett folk gå runt i shorts idag, galet eller vad!? Jag började dagen med att städa upp på mitt rum. Med det menas det gå igenom alla mina lådor och rensa ut. Så himla skönt då det väl är gjort! Sedan ville jag ut i det fina vädret så jag gick in till Squirrel hill för att ta en kaffe och plugga. Kom att tänka på att jag surrar om Squirrel Hill hela tiden, men ni har ingen aning om vad jag menar. Så jag tog lite kort idag då jag gick in, tog inte alldeles för många då jag inte kände för att vara en turist. Men ni får se en liten glimt i alla fall.


Såhär underbart ser det ut här i Pittsburgh, ingen snö och träden börjar att få knoppar.


Squirrel Hill

Squirrel Hill

Squirrel Hill


Lördag 19 Mars

Idag blev det att jag jobbade fler timmar än vad det var meningen. Men det var pga att Claire och David var på en begravning av en 18 årig pojke. Så hemskt! Så det hela tog längre tid än det var meningen. Sedan då familjen som stannade här kom tillbaka vid kl 6 tog jag med mig deras barn (17år och 15år) till bion och sedan käkade vi. Innan filmen gick vi runt och tittade i butiker medans vi väntade på att filmen skulle börja. Blev att jag köpte 4 ljus från Yankee Candles. Dom hade rea, så blev lite köp. Filmen vi såg var Beastly, den var rätt bra faktiskt! Det roliga var att under reklamen innan filmen visade dom en trailer och det var en film med Mikael Persbrandt. Han pratade både svenska och engelska och jag satt där stolt och sa till dom att det här är svenska. Tror att dom tyckte att det var lite roligt också! Väl hemma kom den äldsta in till mitt rum och vi satt och pratade på i 2 timmar, väldigt trevligt! Så som ni säkert förstår har jag haft en bra dag, det enda tråkiga är att det har inte varit lika varmt idag. Men det har fortfarande varit soligt hela dagen! Love it!

Fredag 18 Mars

Hej på er!

Idag har varit en helt underbar dag här i Pittsburgh. Det har varit 21 grader här, helt galet att det kan vara så varmt här i mars. Men som alla säger så kommer det att bli kallare, varmare, kallare osv. Men jag hoppas verkligen att dom har fel för det är så himla underbart med detta väder! Hur har ni det hemma i Sverige?

Idag har jag jobbat till kl 10, blev en lång dag men det har gått riktigt bra. Familjen har gäster på besök denna helg för att dom ska alla på en begravning imorgon. Så därför ska jag börja att jobba kl 9 imorgon. Pojkarna har verkligen varit lättsamma idag, men det har dom faktiskt varit dom senaste dagarna! Helt underbara!

Onsdag 16 Mars

Idag tycker jag att det har gått bra! Det enda som var lite läskigt var 10 minuter innan jag slutade jobba då den yngsta tagit en stol, ställt den mot gaten och sedan klättrat över. Allt detta hände samtidigt som jag var på toaletten med den äldsta för att potträna honom. Gissa hur rädd jag var då jag kom ut och insåg att den yngre inte var där han skulle vara. Sprang runt som en galning och sedan visade det sig att han hade klättrat över gaten, gått upp till David på 3e våningen utan att jag ens hört något. En snabb lite rackare! Som tur var var han helt okej!

Hur har eran dag varit?

Tisdag 16 Mars

Hej på er!

Idag har det varit en väldigt lugn dag! Började jobba kl 10 och då åkte jag och den andra nannyn med pojkarna till biblioteket. Dom skötte sig riktigt bra! Man börjar att se hur stor pojkarna börjar att bli. Sedan slutade jag vid kl 2 efter att jag lagt ner den minsta för nap. Var meningen att jag skulle gå in till Squirrel Hill och sätta in pengar på banken. Men det regnade så jag latade mig lite och satte mig vid tvn, sedan då jag bestämde mig för att gå iväg satt Claire i ett möte i telefonen. Eftersom jag inte fått betalt blev det att vänta. Så vid kl 5.15 kom Claire upp med pengarna efter att hon slutat prata. Så då tog jag bilen istället och fick åka till en annan bank då den i sq var stängd. Passade även på att köpa med mig mat från Boston Market igen. Jag har börjat att bli stammis där. Men jag kände verkligen att jag inte ville äta med dom andra nere utan jag ville sitta i lugn och ro. Men det kan vara rätt skönt då jag faktiskt äter med pojkarna den större delen av veckan.

Hur har eran dag varit?

Måndag 14 Mars

Idag tycker jag att det har varit en bra dag! Det har varit stora framsteg med pojkarna och det är så otroligt skönt att det är längre soldagar nu. Natten till söndagen ändrade vi till sommartid. Så idag då jag slutade jobba var det fortfarande sol ute, och det är verkligen så otroligt skönt! Man känner direkt hur mycket mer energi man får. Så idag efter jobbet drog jag iväg till gymmet och tränade. Eftersom jag fortfarande är lite snuvig ville jag inte springa, så det blev en kortare träning idag. Så jag sattsade på överkroppen. Nu blir det en lugn kväll, har börjat att titta på Grey's Anatomy så det kommer jag att vara sysselsatt med. Tänkte även käka mitt nybakade bananbröd, mums!

6 månader

Nu har jag varit här halva tiden.
Tiden har verkligen gått så himla fort!

Under mina 6 månader här har jag hunnit med:
♥ Semestra med familjen i Virginia, Masanutten
♥  Firat Halloween
♥ Åkt med familjen till Philadelphia 2 ggr
♥ Spenderat 1 dag i Washington
♥ Åkt på en weekend till New York med Sandra
♥ Fira amerikansk jul i Philadelphia
♥ Fira nyår med Emma i Miami
♥ Varit på Ushers konsert i Miami
♥ Tagit amerikansk körkort
♥ Varit på Bon Jovis konsert här i Pittsburgh 
♥ Sett Scissor Sisters (förband för Lady Gaga)
♥ Varit på Lady Gagas konsert här i Pittsburgh

Tror att det var allt, men framförallt så har jag haft en väldigt roligt tid hittills och det är ju det viktigaste. Detta firade jag idag med att åka över till The Waterfront för att titta på en hockeytröja och sedan köpte jag med mig mat hem från Boston Market. Har verkligen blivit kär i maten därifrån, dom har en helt underbar köttfärslimpa. Jag har hittat ett recept på den, så kanske till helgen får jag prova att göra den själv. 


Ett roligt klipp

Såg att Eric Saade vann melodifestivalen, var det rätt som vann?
Jag är inte alls insatt, har inte sett ett enda av programmen. Men låten verkade ju helt okej. Tittade också lite på dom andra låtarna. Och jag började av någon anledning att söka på Sanna Nielsen på youtube, och jag hittade ett sånt roligt klipp på henne då hon var liten. Några av er har säkert redan sett det, men jag tyckte att det var så himla roligt.


Vad tycker ni?


Lördag 12 Mars

Hej på er!

Hoppas att det är bra med er alla!
Igår hade jag en jätte trevlig kväll med Bridget. Som sagt så började det med att jag åkte iväg till Boston Market för att köpa mat. Det blev köttfärslimpa med potatismos, väldigt gott! Sedan efter det åkte jag till Bridget för att hämta upp henne, som tur är så bor hon bara 13 minuter från mig. Så nu har jag äntligen någon som bor i närheten! Det blev att vi åkte till The waterfront för att titta på bio. Vi såg filmen Red Riding Hood med Amanda Seyfried. Det var faktiskt en rätt bra film, och den som var vargen var inte den som man trodde.

Nu börjar jag att jobba om 30 minuter, så idag jobbat jag till kl 22. Så en lång dag,
men det kommer att gå bra!

Fredag 11 Mars

Nu är jag redo, nu ska jag åka och hämta Bridget och sedan blir det bion. Fast innan det måste jag åka och käka. Och grattis till min underbara vän Emelie som fyller 21 år idag.
Säg grattis till henne!

Ha en trevlig helg!


Tisdag 8 Mars

Hej på er!

Idag har jag haft en ledig dag från pojkarna. Eftersom jag skulle ha prov idag så tyckte Claire att det var bättre för mig att plugga. Vilket jag självklart inte gjorde allt för mycket av. Men jag åkte hemifrån redan vid kl 1 för att hinna ner till downtown och sätta in pengar på kontot och sedan ta bussen till skolan. Skulle nämligen registrera mig för sommar klassen som jag ska ta. Allt gick väldigt snabbt där och nu är jag registrerad för "Principles of microeconomics". Fråga mig inte ännu vad det innebär, men det var den, Pshycology eller Astronomy som jag hade att välja på. Så då tyckte jag att det var den bästa.

Sedan skulle jag även betala för kursen, men jag hade glömt bort att jag behövde visa mitt J1 visa. Så jag ska betala för klassen om 2 veckor istället. Efter det hade jag 2 ½ timme på mig att plugga innan provet var. Så jag passade på att fylla i fuskpappret som läraren sa att man fick ha. Tyckte att det var så roligt att hon sagt att man får ha det. Man får fylla ett A4 med vad man vill. Eftersom jag även denna gång inte studerat allt för mycket fyllde jag det, och då menar jag FYLLDE! Jag vet inte vad jag har för tur idag egentligen. För då läraren kom in i klassrummet sa hon att hennes man låg på sjukhuset och hon frågade om vi ville göra provet i klassrummet eller ta med oss det hem för att sedan lämna tillbaka det 2 veckor senare. Självklart valde alla 2 veckor. Så det måste ha varit något undermedvetet med att jag inte gjort så mycket pluggande denna gång. Vi säger så i alla fall! Det roliga med provet är att man har 3 alternativ på varje fråga att välja på + 2 veckor. Får jag inte A efter denna kurs vet jag inte vad jag inte hur jag ska göra sen!

Nu säger jag god natt, vi hörs snart igen!


En underbar syn nere i downtown Pittsburgh.

Här är provet som vi fick.

Vad säger ni om mitt fuskpapper!

Fläskkotletter i apelsin-rosmarinsås

Detta är verkligen ett superenkelt recept som också är väldigt gott!
Ni måste definitivt prova att göra det.

Här kommer receptet:
♥ Fläskkotletter
♥ Vitpeppar
♥ Salt
♥ Rosmarin
♥ Apelsin
♥ Mjöl + vatten till redning

♥ Stek fläskkotletterna, välj själv hur många du tycker att det behövs.
Salta och peppra och strö över lite rosmarin. När dom är färdiga
flyttar du över dom till en annan panna.
♥ När stekningen är färdig är det dags att börja med såsen. Se till att
du har pressat apelsinen innan du är klar med stekningen. Välj hur
många apelsiner du behöver. Till 3 fläskkotletter har jag använt
1 apelsin. Häll den färskpressade apelsinjuicen i pannan som du
just stekt i. Tillsätt även lite vatten eller grädde för att få mer sås.
♥ Smaksätt såsen med salt, peppar och rosmarin. Red såsen med mjöl
och vatten. Då du fått såsen som du vill ha låter du den puttra
någon minut. Sedan häller du såsen över fläskkotletterna.
♥ Servera med kokt potatis och en god sallad.

Smaklig måltid!


Downtown Pittsburgh with Duygu

Här kommer också lite bilder från förra helgen då jag och Duygu var i downtown Pittsburgh.
Vi hade en supertrevlig dag där vi först började med att gå runt i downtown och sedan passade
vi på att käka lite. Efter det mer fotografering och vandring. Vi valde även att åka upp i en
hiss som man får se ut över hela staden. Riktigt häftigt var det!


Gamla hockey arenan, Mellon Arena.


Måndag 28 Februari

Hej på er!

Idag har jag jobbat, som dom flesta dagar. Vill ni veta vad som hände igår kväll? Det började åska och blixtra. Jag var väldigt förvånad då jag inte har varit med om att det åskar och blixtrar i februari. För det händer väl inte hemma? Första 3 blixtrarna kom vid kl 10, sedan kom det några vid kl 11.30. Trodde sedan att that was it, men inte. Sedan vaknade jag i chock vid kl 5 och kl 7. Jag tycker att det kan vara mysigt och se blixtrarna och höra åskan. Men samtidigt har jag sån respekt att jag blir rädd. Så då jag vaknade vid kl 5 var jag superrädd. Drömde dessutom en mardröm med blixtrar i, så det kändes inte alls så roligt att vakna med blixtrar och åska i verkligheten också. Men det gick ju bra det också. Här händer det inte alls så mycket annars, det blir skola imorgon och sedan måste jag göra det sista på hemläxan. Men det är bara små justeringar kvar.

Vi hörs snart igen, jag har ju en del inlägg att göra! 

Ny header

Jag tyckte att det var på tiden att jag fixade en ny header, så nu är den här! Jag har inte alls känt att jag har haft tiden till att fixa den, men nu fick jag bara ta tag i det.
Vad tycker nu? Fungerar den?


RSS 2.0