Söndag 30 Januari

Idag har jag varit och träffat den andra svenska au pairen här. Det var verkligen så himla roligt att få träffa henne och vi hade det väldigt roligt. Vi gick runt i massor av butiker, men jag hittade konstigt nog inget jag ville ha. Sedan blev det också ett besök till bion och middag på ett mexikanskt ställe. Filmen som vi valde att se hetter 127 hours och den var helt okej. Den var dock lite otäck i slutet, men läser ni om filmen förstår ni vad jag menar.
Här kan ni läsa om filmen.Här är Sara den svenska au pairen.
Quesadillas och nachos.

Tisdag 25 Januari

Nu har jag för första gången haft min lektion, äntligen! Jag tyckte att det var väldigt roligt, och jag tror att det kommer att bli väldigt intressant. Jag har redan fått en läxa och det är att till nästa vecka hitta en bild på något som jag känner väldigt starkt för. Som till exempel mot rökning eller något liknande. Och då får jag hitta en bild som säger sitt och sedan skriva en text till. Så det blir spännande att se hur det slutar, vet inte alls vad jag ska välja för ämne, men något bra kommer jag nog på! För första gången känner jag mig väldigt taggat för att plugga, vill öppna boken och börja läsa. Men nu är det istället tid för läggdags.

Jag hoppas att allt är bra med er där hemma!

Lördag 22 Januari

Nu ska jag snart åka iväg på ännu ett cluster meeting. Idag ska vi åka skridskor, så jag är överlycklig! Sedan ikväll ska jag jobba, Claire och David ska åka iväg och titta på Pittsburgh Penguins. Så idag ska jag ha pojkarna hela kvällen. Vill ni veta en rolig sak? Min äldsta pojke han älska låten Singel Ladies av Beyonce, och den minsta är stört förtjust i Pippi Långstrump. Så hela tiden vill den minsta se på pippi, det är det enda som han säger, så himla söt!

Dagens skratt

Jag måste bara visa er ett så himla roligt klipp från dagens american idol. Jag satt och skrattade så himla mycket! Ni behöver bara se den första minuten för resten är skräp.


Tisdag 18 Januari

Jag måste ha världens tur ibland, eller inte! Idag var jag återigen ute i tid för att ta mig till skolan. Så kl 3 tog jag bussen hemifrån. Det första jag gjorde då jag kom fram var att springa till biblioteket för att köpa den bok som jag behöver till kursen och som tur var fanns det bara en bok kvar. Det mindre roliga vara att boken kostade 800kr, men jag tror att jag ska lämna tillbaka den nu då jag vet hur den ser ut. Och sedan köpa den på amazon för 250 kr billigare. Eftersom jag var där så tidigt sprang jag iväg för att käka och sedan sätta mig och vänta på att klassen skulle börja. Jag var först kan jag säga! 15 min innan klassen skulle börja kom en annan tjej som också hade samma som jag, hon var jätte trevlig.

Eftersom det inte kom några andra gick vi och kollade med en lärare för att se om klassen bytt klassrum. Men vi fick istället veta att klassen inte börjar förän nästa tisdag. Det känns så himla roligt att jag nu två veckor i rad tagit mig till skolan i onödan. Och dessutom spenderad 3 ½ timme i en buss som jag egentligen inte behövt göra! Men det positiva att jag nu vet hur jag ska ta mig till skolan och sedan vet vad för bok jag behöver. Nu får jag bara hoppas på att klassen börjar nästa vecka och att det inte blir mer snöoväder. Men som sagt så var tjejen väldigt trevlig och hjälpsam, så det känns väldigt roligt att jag nu har en i klassen som jag vet vem hon är.

Hoppas att allt är bra med er där hemma! Det blev en kort uppdatering, eller förmodligen längre än vanligt!

Have a great week!

Söndag 16 Januari

Hej på er!

I helgen har det blivit mycket jobb. Det blev full dag lördag vilket betyder att jag jobbade från kl 11-21. Men jag tycker att det gick bra, det är ju trots allt lika länge som jag normalt jobbar. I lördags gjorde jag även min älskade limekyckling. Jag tyckte att den blev bra trots att jag inte hade exakt samma ingredienser. Jag kommer definitivt att göra den fler gånger här! Jag har inte alls så jätte mycket att berätta, för just nu händer det inte så mycket. På tisdag blir det ännu ett försök att åka till skolan, så jag får hoppas att jag kommer dit denna gång. Jag börjar verkligen att se fram emot att börja skolan, samtidigt som jag är lite nervös såklart!

Vi hörs snart igen, och jag har inte glömt bort att jag ska lägga ut bilder.

Intressant dag!

Idag har varit en väldigt intressant dag! Som ni vet var idag första dagen i skolan, vilket tyvärr aldrig hände. Claire sa imorse att det var en snörstorm som skulle komma idag, så hon ville att jag skulle ta bussen istället för att ta bilen. Vilket jag tyckte var helt okej, hon sa dessutom att jag skulle vara ute i tid. Jag hade redan innan tänkt att jag skulle åka så att jag var där tidigare så att jag kunde springa iväg och fixa böcker till klassen. Så 3.30 pm lämnade jag och hoppade på bussen. Jag tänkte att jag var ute i god tid eftersom klassen inte började förän 5.30 pm. Jag skulle nere i downtown byta buss. Och första bussen skulle ta 20 minuter till downtown. Pga att det var mycket snö och dåliga förare blev det inga 20 minuter, istället tog det 3 ½ timme att ta sig downtown. Under den sista biten av resan, tänkte jag att jag ska sitta kvar på bussen och bara ta den tillbaka eftersom jag ändå skulle få problem senare. Jag fick sedan veta att det var dags att kliva av för att bussen skulle åka till garaget och bli tankad och allt sånt. Sedan var det bara att hitta nästa buss för att ta sig hem, det är tur att folk är så hjälpsamma annars hade det blivit jobbigt!

Jag var fortfarande i bussen då kl var 6.45. Hemma var jag inte förän kl 8. Så roligt har jag haft. Väl hemma bestämde jag mig för att göra bakpotatis och tonfiskröra. Och jag frågade Claire hur jag skulle göra bakpotatisen eftersom dom gör dom i mikron. Hon sa att jag skulle klä in potatisen i vaxpapper och sedan stoppa in den i mikron i 6 min och sedan vända och ännu 6 min. Jag tänkte att hon vet vad hon gör så då gör vi så. Jag fortsatte att göra min tonfiskröra och när potatisarna väl var klara kände jag hur bränt det luktade. Jag öppnade mikron och världens rök kom ut. Claire sa då till mig att ta pojkarna och springa upp på 3e våningen eftersom pojkarna är rädda för brandlarmet. Så snabbt tog jag dom och sprang upp och höjde volymen på tv:n till väldigt högt så att dom inte skulle höra något. Som tur var hörde aldrig pojkarna larmet och Claire tog på sig för potatisen. Så det har minst sagt varit en intressant dag! Inte min turdag direkt. Jag får bara hoppas att jag kan komma till klassen nästa vecka nu och att jag har mer tur.

Jag hoppas att ni har haft en bättre dag!

Måndag 10 Januari

Jag är dålig på att uppdatera, jag vet! Men jag ska inte säga något mer om det. Nu har jag ju varit hemma en vecka efter Miami, börjar återigen komma tillbaka till det vanliga. Det enda som hänt är att i tisdags förra veckan, också dagen efter jag kom hem från Miami tog jag körkortet. Så himla skönt och i lördags fick jag även körkortet på posten, så nu är det färdigt. Invigde även körkortet i helgen. Igår söndag åkte jag till Ikea för att träffa två andra au pairer. Tog 30 min att köra dit och jag hittade dit på första försöket, riktigt stolt. Enda hjälpen var ett papper som Claire skrivit ut till mig. Att köra hem var dock lite svårare eftersom det var mörkt, men även där hittade jag på första försöket. Det känns så himla bra att få köra igen. Imorgon blir det nog att jag kör till skolan, det känns också väldigt roligt, men väldigt nervöst att börja skolan! Men det kommer nog att gå bra.

Nu har jag babblat på tillräckligt tycker jag, tänkte också säga att jag kommer att göra ett separat inlägg om Miami. Så ni får hålla utkik efter det! 

I'm alive

Tänkte bara meddela att jag lever!
Jag har haft väldigt mycket dom senaste veckorna, och så fort jag får tid kommer jag att ta tag i det. Jag har massor av bilder att visa er och för er som även har mig på facebook kan kolla på dom redan nu. Sedan för er som inte vet, har jag även nu tagit mitt amerikanska körkort, vilket känns helt underbart! I tisdags inträffade det.

Nej, vi hörs snart igen nu!


Miami

Jag kom på att jag helt har glömt bort att berätta för er hur jag hade det i Miami. Det är ju lite sent påkommet, men jag antar att det är bättre sent än aldrig. Jag och Emma hade det så himla roligt och jag är så glad att vi åkte iväg. Det känns tråkigt att vi inte kommer att träffas på ytterligare 10 månader, men jag tror att tiden kommer att gå snabbt. I vilket fall så blev det inte alls så mycket solande och bad som många av er säkert tror. För det var faktiskt inte alls så varmt i Miami. Visst det var så pass varmt att vi kunde gå runt i shorts och t-shirt. Men då vi gick ner till stranden blåste det så mycket att det blev riktigt kallt. Så det blev bara en dag som vi solade och badade och det var även samma dag som vi åkte iväg till Everglades för att se alligatorer och åka airboat. Det var faktiskt riktigt roligt och lite läskigt att åka så nära alligatorer, men vi fick veta att dom faktiskt inte var så farliga.

Ja vad gjorde vi mer? En av dagarna gick vi till Miami Ink och tog foton, men ingen tatuering blev det. En dag hyrde vi cykel och cyklade runt stranden och kajen. Så otroligt vackert var det, får ni möjlighet så åk till Miami! En dag tog vi taxi in till downtown Miami och åt och gick runt och kollade i butiker. Sedan det som var det nästan bästa, var på nyårsafton. Någon dag innan hade vi pratat med några av dom andra svenskarna på hostlet om vad dom skulle göra på nyårsafton och dom hade berättat att dom skulle åka iväg till en Usher konsert och dom hade även frågat oss om inte vi ville följa med. Dom sa att dom skulle fixa biljetter, men senare under kvällen kom dom och sa att det inte gick att fixa biljetter för det blev något konstigt så vi tänkte inte mer på det. Väl på nyårsafton hade jag och Emma bestämt oss för att vi skulle göra oss i ordning och gå ut och äta och sedan se vad som händer. Och då när vi precis var klara och på väg att gå ut stoppade några av dom andra svenskarna oss och frågade vad vi skulle göra. Och vi sa som det var och dom berättade om deras planer.

Så det slutade med att vi 1 timme innan konserten skulle börja åkte i taxi med dom till ett internet cafe för att skriva ut deras biljetter och för oss att beställa våra. Så 10 min innan konserten började hade vi skrivit ut biljetterna, sprang ut för att få tag på en taxi. Och då vi väl hoppat in i taxin och nästan var framme så frågade en kille som åkte med oss om vi visste var hans biljett var. Vi alla började och leta, Emma hittade hans biljett i hennes väska, men då visade det sig att våra biljetter var istället borta. Så snabbt frågade vi taxi chauffören om han visste var vi kunde skriva ut nya biljetter. Det slutade med att vi stannade på ett Hilton hotell och Emma och killen sprang in för att få utskrifterna och jag betalade taxin. Som tur var fick dom skriva ut där och arenan var inte alls så långt bort. Då vi väl kom dit var det 5 min kvar till konserten började. Förbandet var Trey Songz som jag tyckte var rätt bra. Måste säga att Usher var riktigt bra, och jag skulle gärna se honom igen! Och för 15 dollar så var det absolut värt det!

Blev en riktigt lång historia där, men jag är ju rätt bra på att inte skriva så långt så jag hoppas att jag inte uttråkat er! Emma om jag har glömt något som vi gjort får du säga till! Men som sagt var det helt underbart roligt och jag vill såå åka igen.


Emma och jag på nyår.

Usher

Från cykelturen

Från Everglades

Miami beach

Miami Ink

RSS 2.0