Fredag 29 April - Dag 7 Part 1

Här kommer äntligen lite bilder från New York. Eftersom jag vill visa så himla många bilder kommer det att komma många delar, men vem klagar på att få se många bilder?

Första dagen hade vi tänkt att ta färjan ut till frihetsgudinnan, men det var sån himla kö för att ta sig ut dit. Dvs cirka 2 timmar. Och vi kände att vi hellre ville lägga den tiden på något annat. Så istället åkte vi ut till Greenwich Village för att titta på vänner huset och huset från SATC. Efter det drog vi in till Times Square för att gå på Madame Tussauds. När vi var färdiga med Madame Tussauds åkte vi snabbt till hostlet för att byta om och sedan åka tillbaka till Times Square för att gå på Twisted Sister konserten som jag överrskade Elin med. En väldigt rolig och händelserik dag hade vi! Mer bilder från dagen kommer senare.


Våran frukost den första dagen.



Elin i tunnelbanan


Nere i hamnen där man tar färjan ut till frihetsgudinnan.

Frihetsgudinnan

Våren i New York



Det är meningen att man ska se frihetsgudinnan i bakgrunden.


Vänner byggnaden, serien är dock inspelad i studio. Men detta
är huset dom använde sig av för att visa.

Trappan till Carrie i Sex and the city


Magnolia Bakery, detta bageri fanns med i SATC serien.


Onsdag 27 April - Dag 5

Eftersom vi inte kunde motstå att köpa biljetter till den sista playoff matchen så blev det match för våran del. Jag tyckte att det skulle vara roligt för Elin att få gå på en hockey match, även fast jag redan innan varit på 2. Så efter att jag slutat att jobba tog vi bilen till downtown för att kolla på matchen. Elin kaxade upp sig och tog på sig hockey tröjan, vilket jag tyckte var himla roligt. Men det är ju en självklarhet om man har med sig den! Det var massor av folk som tittade på henne, och dom måste nog ha tyckt att hon såg väldigt rolig ut! Men nu har hon fått visa upp modo här i Pittsburgh.








Underbara Elin!


Tisdag 26 April - Dag 4

Det var meningen att vi skulle åka iväg tidigt till ett av köpcentrena här, men eftersom biljetterna till den sista play off matchen släpptes kl 10 så blev det senare för oss. Det blev en del shopping för Elin på Ross Park Mall, men inget för mig. Efter att vi var färdiga åkte vi hem för att lämna bilen för att kunna ta bussen till downtown Pittsburgh. Där tog jag med mig Elin till ett av mina favorit matställen, det blev Qdoba som har mexikansk mat. Efter att vi käkat tog vi bussen till skolan så att jag kunde göra min redovisning. Jag var verkligen hur nervös som helst, men redovisningen gick faktiskt bra!


På vägen till Ross Park Mall.

I köpcentret fanns det bla Louis Vuitton.


Supergod nacho tallrik.



Amerikanskt klassrum.

En supernervös Lisa!

Redovisnings dax!

Här har vi syster yster.

Måndag 25 April - Dag 3

Efter att jag slutat att jobba tog jag med mig Elin över till The Waterfron för att käka middag på Eat'n Park. Dom har den godaste pot roast sandwich, vilket jag ville att Elin skulle få prova. Det blev inte allt för mycket gjort denna dag eftersom jag hade min redovisning i min klass dagen efter. Så efter middagen åkte vi hem så att jag kunde plugga.



Min underbara syster

Strawberry lemonade



Vi unnade oss förrätt vilket var mozzarella sticks med salsa.

Pot roast sandwich med gravy.

Oreo cream pie och strawberry pie.

Söndag 24 April - Dag 2

Elins andra dag här i Pittsburgh var påskdagen. Dagen började med att vi gick ner till Claire och pojkarna. Claire hade fixat så att vi var och en skulle leta efter en korg. I pojkarnas korgar var det lite godis och sedan några leksaker. För Elin och mig var det massor av godis, sådana som är typiskt för påsk här. Vi fick även ett presentkort på Ritas. Vilket är ett glasställe här som har väldigt god glass. Efter det gjorde vi oss i ordning för att sedan åka iväg och  hämta Claires moster och sedan åka iväg på påskmiddag. Det blev väldigt god mat! Men eftersom vi hade bokat bort rätt sent på dagen fanns det inte alls lika mycket kvar.

Då vi kom hem ifrån middagen sprang pojkarna runt i trädgården och letade efter ägg. Dom var så himla söta då dom sprang runt.


Våra påsk korgar + den minstas fot!


Leksaker för att hålla pojkarna roade.

Den minsta tog ett kort på mig, lite orolig ser jag dock ut!

Även här ett kort av den minsta!

Såhär såg vi ut under middagen.


Påskäggs jakten i våran bakgård.


Lördag 23 April - Dag 1

Första dagen med Elin började rätt sent eftersom hon anlände vid halv 8 på kvällen. Det var meningen att hennes flyg först skulle anlände här i Pittsburgh kl 5, sedan blev det försenat till kl 6. Så jag var på flygplatsen till kl 6, men fick vänta på henne där i över 1 timme. Varje gång någon kom ner för rulltrapporna stod jag och hoppades att det skulle vara henne och jag började att känna hur nervös jag blev för varje gång. Då jag såg henne sprang jag fram till henne och vi båda grät. Även en tant som hon pratat med började att gråta då hon såg oss.

Då vi hämtat hennes väska prejade vi in den i pickup trucken och drog sedan vidare till Ikea, därefter till mitt favorit matställe Boston Market och därefter hem till huset. Väl hemma fick Elin en liten tur runt i huset av den äldsta pojken och sedan fick vi käka min födelsedagstårta, som i och för sig var en glasstårta. Mycket god var den!




Köttfärslimpa, potatismos, majs och gravy



Fredag 22 April

Nu är man ett år äldre, vilket här i USA betyder att jag får köpa alkohol. Tänka sig att man får fira det två gånger, det är inte alla som har den turen! Idag har det varit en regnig dag i Pittsburgh. Som födelsedags middag tog Claire med sig mig och pojkarna till ett ställe som heter Ihop. International house of pancakes tyckte jag att hon sa att det hette. Jag tyckte att det var en väldigt roligt idé och pankakorna var väldigt bra! Dessutom var pojkarna överlyckliga! Mycket jordgubbssirap blev det för dom och roligast tyckte dom ändå var att hälla det på pannkakorna.

Sedan då vi kom hem fick jag öppna mina presenter, vilket jag ska visa er imorgon. Och kvällen slutade med att jag och Claire såg på filmen Risky Business som var en av mina presenter. Sammanfattningen tycker jag var en lugn och skön födelsedag! Sedan så kommer den bästa presenten imorgon då min lillasyster kommer hit. Det ska verkligen bli så himla roligt att få se henne igen!


Jordgubbs-banan pannkakor, ägg, bacon och hashbrowns.

Får visa er vad som finns i påsen imorgon.


Tisdag 19 April

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Men förhoppningsvis kommer det att komma fler av det. Jag lämnade idag in det mesta av min kurs och jag hade även prov. Därför den dåliga uppdateringen, fast kan ju fortfarande inte påstå att jag gjorde det jag skulle under veckan. Men jag jobbar ju bäst då jag får jobba arslet av mig i sista sekunden. Det har ju blivit en vana, så varför byta?

Men lite mer jobb kommer det nog att bli denna vecka, måste förbereda mig inför min presentation nästa vecka. Det ska bli väldigt roligt, eller inte. Men det kommer att gå bra! Kommer ju att ha svenskt stöd i publiken. För på lördag kommer äntligen Elin hit på besök och hon ska få vara med på mina klasser. Så nu är det verkligen nedräkning som gäller!

Jag hoppas att allt är bra med er där hemma! Jag har inte glömt bort att fortsätta lägga upp från Washington DC och från nhl matchen, med det kommer!


Onsdag 13 April

Idag tog Claire med mig till den äldstas skola för att visa mig hur man tar sig dit och hur allt fungerar. Och då vi satt och väntade på att han skulle sluta presenterade hon mig för en annan nanny som var där. Konversationen börjar som den alltid gör "This is Lisa, she's our au pair from Sweden" och idag hände något helt annat än vad det brukade göra. Nannyn berättade att barnen som hon tar hand om, hennes mamma kommer ifrån Sverige och att hennes föräldrar var på besök. Så jag gick fram och hälsade på barnens mormor och morfar, och dom blev lika förvånad som jag då jag presenterade mig på svenska. Jag fick även prata med deras äldsta barnbarn som förmodligen var i 6 års åldern. Och hon kunde prata flytande svenska. Tänka sig att det faktiskt finns svenska familjer här i Pittsburgh, man får verkligen veta något nytt varje dag!

Måste återigen notera att jag idag varit här i 7 månader, det är verkligen svårt att förstå! Om 5 månader är jag åter i lilla Övik.

Penguins playoff

Nu har jag precis köpt biljett till fredagens playoff game mot Tampa Bay Lightnings. Kunde inte motstå då det faktiskt fanns biljetter för inte allt för mycket. Så det blir ännu en nhl-match för mig, kan det bli bättre? Jo, det kan det faktiskt. Jag har glömt att berätta för er att den 23 april kommer min syster på besök. Som jag längtar! 

Tisdag 12 April

Jag har insett att det kommer att bli massor av inlägg från resan till Washington DC. Men jag antar att ni tycker att det är roligt att få se en massa bilder också. Och jag känner att jag vill dela med mig av alla bilderna. Eller inte alla, men en stor del av dom!

Idag har varit en super regnig dag här, men inte allt för kallt. Jag har även varit i skolan och nu gäller det att förbereda sig inför provet nästa vecka. Och även göra klart presentationen som ska lämnas in nästa vecka. Så nu har jag massor i skolan att göra! Jag hoppas att allt är bra med er där hemma! Ni får gärna kommentera och berätta vad som händer, I'm curious!

Btw så har jag imorgon (idag för er) varit här i 7 månader. Det får man ej glömma!


Söndag 10 April

Hej på er!

Idag har jag jobbet, det har blivit en standard replik. Får kanske ta bort den då ni säkert ändå förstår att jag gjort det. I vilket fall har det varit en helt underbar dag här idag! Jag och pojkarna har varit ute hela eftermiddagen i det varma, soliga vädret. Gissa hur varmt det har varit här idag!? Hela 25 grader, hur perfekt är inte det för att vara i april! Jag hoppas verkligen att dagarna fortsätter i denna stil, då kommer jag att vara överlycklig!

Igår var jag på ett av våra cluster meetings och igår stod det på schemat att vi skulle gå på ett japanskt matsälle. Dom hade underbart god mat och dom gjorde den right in front of you! Super coolt! Här kommer ett fåtal bilder från middagen.






Fredag 8 April

Åh, vad bra att Modo vann och får stanna i elitserien. Vad skulle Örnsköldsvik vara utan Modo? Nej, inget man vill tänka på! Tog med mig den äldsta pojken upp på mitt rum idag medans den mindre tog nap. Jag brukar ta med honom på mitt rum och låta honom titta på netflix där han får se Thomas train, vilket han älskar! Så medans jag lät honom titta på det kom jag på att jag faktiskt kunde kolla hur det stod till i matchen. Och då var det 7 minuter kvar, så jag passade på att lyssna på webradion. Det var ju galet spännande där i slutet med målvakten. Men jag är så himla glad att dom vann! Nu har vi ett elitserielag nästa år också.
Det är ju verkligen inget att ta förgivet!


Torsdag 7 April

Det var meningen att jag skulle göra detta inlägg igår. Men det får komma idag istället. Igår var jag ledig, och det var en helt perfekt dag för det! Varmt och skönt och soligt! Det var första dagen som jag gick ute i t-shirt. Igår blev det en sväng in till Squirrel hill för att köpa lite småsaker och sedan ta bussen till Oakland för att träna.


Trodde inte att det var så varmt ute så jag gick omkring i mina vinterskor. Varmt och skönt!





Detta var vad jag såg då jag kom in till Squirrel Hill.
Det hade tydligen brunnit under morgonen.  

Oakland

Utsikten från gymmet.

Även denna utsikten från gymmet.


Onsdag 6 April

Hej på er!

Nu har jag svarat på en massa mail. Helt galet hur många jag skrivit, och tid tar det. Men så blir det då man är seg på att svara i första taget. Men det är ju så jag kör med det mesta, väntar till sista sekunden och sedan har jag tusen saker att göra istället. Men det verkar ju som att det är så jag gillar att göra det!

Idag har jag jobbat. Blev till och med att jag jobbade en extra timme. Men denna vecka kommer det att bli många extra timmar. Det var inte meningen att jag skulle ha jobbat i tisdags eftersom den andra nannyn normalt jobbar då. Men eftersom han ramlat och gjort illa sig hoppade jag in. Men extra timmar kan jag alltid behöva så att jag kan ta ut lite mer ledighet. Som det verkar nu kommer jag att jobba extra på fredag, lördag och även söndag. Men istället så är jag ledig imorgon, vilket känns riktigt skönt och välbehövligt! Men självklart ställer man upp då någon behöver hjälp, och jag vet att dom ställer upp för mig. Och det är det viktigaste!

Jag hoppas att allt är bra med er där hemma!

I'm alive

Hej på er igen!

Nu har jag återigen varit dålig på att skriva, men det har sina orsaker. Som ni vet fick jag för lite över en vecka sedan besök av Tobias så jag har helt enkelt varit upptagen. Idag släppte jag av honom på busstationen så att han kunde ta bussen till flygplatsen. Som många av er säkert kan förstå var det grymt jobbigt, och inget som jag vill göra om igen! Så nu får det här vara sista gången. Många tårar blev det och dom verkar inte vilja sluta. Men det är ju egentligen positivt, även fast det känns tungt just nu.

Tänkte visa att jag lever och jag kom på att jag glömt att berätta vad som hände i helgen. Jag och Tobias tog en weekend till Washington DC, så ni har en massa bilder att vänta er och även bilder från nhl matchen förra veckan. Tänkte att det skulle ta alldeles för lång tid att svara på enstaka mail, så tänkte att detta var bättre. Så ni som skickat mail får förhoppningsvis det imorgon. Men jag är seg, så hoppas inte för mycket.


Washington DC 2 April

Dag två åkte vi också in till Downtown Washington, men eftersom det spöregnade blev det inte så mycket att springa runt och titta på saker. Utan vi hann endast med US Capitol och sedan bestämde vi oss för att ta tunnelbanan till ett stort köpcenter. Där spenderade vi resten av dagen. Då vi kom tillbaka till hotellet klädde vi upp oss och gick och käkade middag på Vapiano. Dom hade helt underbar mat! På söndagen tog vi tidigt bussen tillbaka till Pittsburgh. Otur som jag hade åkte jag på magsjuka, så mådde dåligt hela vägen hem till Pittsburgh.


US Capitol


Washington DC 1 April - Madame Tussauds Part 2




Syns det hur glad jag var!?


Washington DC 1 April - Madame Tussauds Part 1


Beyonce


Washington DC 1 April - Part 3


Korean War Veterans Memorial



Vietnam Veterans Memorial

Tänka sig att man kan hitta BAE Systems här i USA också!



Vita huset


Washington DC 1 April - Part 2


Lincoln Memorial




Lincoln




Washington DC 1 April - Part 1

Vi tog bussen tidigt torsdag morgon för att anlända till Washington vid lunchtid. Vilket var perfekt tid! Vi tog tunnelbanan ut till där vårt hotell låg och sedan vandrade vi runt för att hitta ett ställe att äta på. Sedan passade vi även på att springa runt och se vad som fanns i närområdet. På fredagmorgon klev vi upp tidigt och tog tunnelbanan in till downtown Washington. Där passade vi på att titta på många olika monument och även Madame Tussauds. Sedan på kvällen då vi kom tillbaka gick vi ut och åt för att sedan gå på bio. Filmen som vi såg var Limitless vilket var en superbra film med Bradley Cooper. Helt klart värd att se!


Här var vårat hotellrum.





Supersnygga färger i korridoren.

The Washington Monument

US Capitol



Washington Monument




World War 2 Memorial 




RSS 2.0