Thanksgiving

Idag har jag firat min första thanksgiving. På morgonen blev det att titta på paraden på tvn. Medan Claire höll på att slå in lite julklappar så gick jag ner för att titta om den minsta hade somnat. Och det hade han inte, så självklart hoppade super Lisa in för att få honom att somna. Jag tänkte att det är ju inte så roligt att åka iväg på middag bland en massa folk och helt plötsligt börjar han att bli gnällig. Så tänkte att det var viktigt med hans sömn. Det var inte alls svårt att få honom att somna. Den äldre pojken har tyvärr rummet bredvid den yngsta. Så det händer ofta att han öppnar dörren och smäller igen den. Så jag bestämde mig för att ta med mig honom upp på min våning. Så jag satte mig i en fåtölj och satt med lillkillen så att han fick lite lugn och ro.

Det var verkligen bra att han fick sin sömn idag, annars hade det blivit jobbigt. Och han skötte sig riktigt bra under middagen, jag var huvud bordskamraten och det var inga som helst problem. Det blev mycket lek och bus. Så himla roligt. Maten var dessutom väldigt god. Det blev kalkon, skinka, mashed sweetpotatoes, pumpkin pie, pecan pie och en massa annat. Det blev till att prova det mesta. Imorgon har jag också tur, jag behöver inte börja att jobba förän vid 10.30-11 tiden. Och då behöver jag endast jobba tills Claire och David kommer hem efter att ha inköpt några julklappar. Men självklart kan det hända att det blir en längre dag då man inte vet hur lång tid det tar. Men det lät som att det max skulle ta 2 timmar.

Hur har eran dag varit?

Onsdag 24 November

Hej på er!

Imorgon är det thanksgiving! Det känns så himla roligt att få uppleva det, speciellt då man fått se en massa på tv osv. Dom flesta familjer fixar allt hemma, och jag har hört att det tar väldigt lång tid att fixa. Men vi ska åka ut och äta thanksgiving dinner. Så jag får prova alla dom amerikanska grejorna. Som sweet potatoes, mashed sweet potatoes, pumpkin pie, minced meat, ja massor av olika saker. Det ska bli väldigt spännande. Idag kom Davids mamma med sin sambo hit och ska stanna här hela helgen. Så imorgon åker vi alla + Claires faster och äter middag. Till helgen har pojkarna deras födelsedags kalas. Jag fick höra av Claire att imorgon behöver jag inte direkt jobba, så det känns väldigt skönt måste jag säga. Jag ska egentligen jobba imorgon, men man tackar ju inte nej till att få vara ledig.

Vi hörs mer snart!

I made it!

Tänkte bara skriva att jag har klarat teori delen av körkortet. Jag är så himla glad nu att jag funderar på att fira med att göra saffransbullar. Nu gäller det bara att få tid till uppkörningen. Det verkar som att det är lättare sagt än gjort! Jag har en fråga till er, vet ni hur mycket saffran man ska använda. I vissa recept står det 1 gram medan i andra 15 gram. Jag behöver verkligen hjälp! Help me, please!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Måndag 22 November

Hej på er!

Idag fyller den äldsta av pojkarna år. Så två födelsedagar en vecka emellan. Ett stort kalas väntar till helgen, så det blir väldigt roligt! Det är så himla roligt att den yngsta som är 2 år, nu har börjat att kalla på mig. Han har sagt Lisa två gånger tidigare, men det har man verkligen fått dragit ur honom. Så för det mesta har han bara sagt "eh" då han menar mig. Men nu dom senaste dagarna har han börjat att säga något annat till mig, varken Lisa eller Eh. Nu heter jag Anja helt plötsligt. Men jag tycker att det är så himla roligt och gulligt! Jag sa ju trots allt maja till min farmor då jag var liten. Så jag är bara glad att han säger något annat än "Eh".

Idag var han väldigt svår att få att sova! Det tog mig en timme och jag var väldigt nära på att ge upp. Eftersom han lärt sig att klättra ur så är det mycket roligare. Men jag sa till honom innan att om han kliver ut kommer jag att stoppa tillbaka honom om han gör det. Så jag stod bakom dörren och tittade och väntade. Självklart började han att klättra ur, dom första gångerna som jag stoppade tillbaka honom sa han inte så mycket och mest skrattade. Sedan tillslut började han att gråta och skrika. Elaka jag tänkte att desto mer han gråter desto tröttare kommer han att bli.

Men efter någon minut tog jag upp honom och han somnade mot min axel. Tur tänkte jag, men varje gång som jag försökte att stoppa tillbaka honom på sängen vaknade han till och började gråta. Efter 5 försök fick jag nog. Så jag stoppade tillbaka honom i hans spjälsäng och sa att nu får du sova själv. Också ställde jag mig bakom dörren igen för att se hur det gick.

Så samma sak där igen. Stoppade in honom och denna gång blev han riktigt irriterad. Men jag tänkte att eftersom han redan var så trött borde han ju faktiskt somna efter lite tårar. Men icke, så det blev att ta upp honom igen. Denna gång var han lite mer klarvaken och i samma stund kom Claire och brodern hem. Så lite mer pigg blev han. Men jag sa till honom att nu ska vi sova. Efter ca 15 min hade han somnat på min axel igen. Så denna gång tänkte jag att jag ska vänta så att han sovit ett bra tag innan jag lade ner honom. Och denna gången fungerade det. En timme hade där flugit iväg. Jag kan säga att jag var väldigt glad att fått honom att somna igen. Han var dessutom lite trött under fikat och somnade i matstolen efter att ätit en banan. En riktigt plömsig en!

Nej, nu har jag skrivit bra mycket! Inget intressant egentligen, men det är inte så mycket annat som händer just nu. Imorgon hoppas jag på att kunna åka och fixa körkortet och även åka till ett college. Håll tummarna är ni snälla!

Söndag 21 November

Hej på er!

I helgen har jag jobbat, det blev en full dag på lördagen. Men jag tycker att det gick riktigt bra! Det var riktigt skönt att få vara helt ensam med pojkarna, även fast jag uppskattar hjälpen från föräldrarna. Så går det lättare då jag är helt själv. Jag jobbade även halv dag på fredagen. På förmiddagen sprang jag först iväg in till stan för att skicka iväg ett paket åt Sara och sedan hann jag också med ett besök hos läkaren. Det blev ännu en hälsokontroll, denna gång för learner's permit för körkortet. Så förhoppningsvis får jag göra teorin på tisdag, men man vet aldrig hur det slutar. Det har ju inte gått som jag har hoppats på hittills, så det är bäst att inte hoppas allt för mycket på det.

Denna helg har också Claire och Davids vänner varit här, så igår blev det middag här med deras gäster. Det var himla trevligt och en av personerna var till hälften svensk, så det var lite roligt. Fick förhoppningar om att hon skulle kunna lite svenska, men det kunde hon inte. Idag söndag blev det en väldigt lugn dag! Blev lite samtal hemifrån och sedan ikväll blev det bakning av cupcakes. Den andra pojken fyller år imorgon, så vi tyckte att det skulle vara roligt att baka. Det blev min variant av cupcakes, dom är med cream cheese. Mycket smaskiga! 

Jag hoppas att eran helg har varit bra!

Skrattar för mig själv!

Jag satt och kollade igenom massor av idol klipp från i år. Jag började att följa årets, men helt plötsligt går det inte att se härifrån USA, konstigt nog. I vilket fall så kom jag in på ett klipp från auditions. Och jag började att tokskratta för mig själv.


Spola fram till 1.50, det är då det roliga börjar!

Torsdag 18 November

Hej på er!

Denna vecka har hänt lite mer än vanligt!
I tisdags åkte jag och Claire till ett college som vi skulle titta på. Det verkade helt underbart och vi spenderade 4 timmar där med handledaren. I slutet fick vi veta att dom inte skulle kunna ta emot mig där pga av att jag har ett J1 visum och inte ett F1. Så det kändes väldigt surt! Idag ringde handledaren och sa att dom ville kolla upp mitt visum och se om dom kunde göra något, så jag hoppas att dom skulle kunna få till något! Det skulle verkligen vara roligt! På tisdagen tog vi också och åkte för att fixa med körkortet efter den dåliga nyheten. Där väntade inga bättre nyheter, utan där fick jag veta att jag behövde ha ett learner's permit. Och för att mitt learner's permit ska bli färdigt måste jag också göra ännu en hälsoundersökning. Så imorgon ska jag ringa till läkaren, och förmodligen får jag tid imorgon för det.

I övrigt så har allt rullat på som vanligt. Den minsta är fortfarande inställd på att inte ta sin nap. Han har precis lärt sig att klättra ur spjälsängen, så självklart är det mycket roligare att klättra ur och springa runt och leka. Igår lyckades jag få honom att somna på min axel, idag försökte jag mig på samma sak utan lyckat resultat. Men som tur så var han aldrig grinig idag, så jag är glad! I helgen blir det jobb. Det blir full dag på lördag, Claire och David ska iväg med ett par kompisar och se en massa saker. Så jag får pojkarna hela dagen. Deras vänner kommer också att bo med oss i helgen, så nu får jag dela min våning för första gången. Det blir roligt att ha några andra här uppe också.

Hoppas att allt är bra mer er!

2 månader

Jag har egentligen mer att skriva, men jag har inte riktigt tid för att nu väntar sängen. Men det jag tänkte säga var att idag har jag varit hos familjen i 2 månader. Tiden börjar trots allt att gå! Jag ska försöka skriva imorgon istället, men kan inget lova!

Vi hörs snart igen!

Kort inlägg

Tydligen ville inlägget fungera ändå, då fick ni helt plötsligt ännu ett inlägg att läsa!

Have a nice week everyone!

Söndag 14 November

Jag hade precis skrivit klart ett väldigt långt inlägg då helt plötsligt blogg.se inte ville fungera. Blir så jäkla sur. Nu orkar jag tyvärr inte skriva något mer. Kort och gott tänkte jag säga att jag och två au pairer härifrån åkte till the Waterfront idag (ett område med massor av butiker). Väl hemma blev det bakning med Claire. Det blev annanas paj, och den blev väldigt lyckad! Fick även veta skillnaden på baking soda och baking powder, det tog dock ett tag att få reda på det. Sa jag inte att det skulle bli kort och gott? Yes I did!

Nu väntar sängen, jag hoppas att ni haft en underbar helg!

Söndag 14 November

Idag blev det att jag pratade en massa över skype på förmiddagen, sedan vid kl 2.30 kom två au pairer över hit för att hämta upp mig. Vi bestämde oss för att åka någonstans i närheten där jag bor, så det blev the waterfront. Det finns massor av butiker, men inte riktigt som ett köpcenter. Tråkigt nog så regnade det. Men det kändes väldigt roligt att få åka ut och göra något. Dessutom guidade jag båda vägarna, så jag börjar känna mig väldigt stolt. Och jag som inte ens börjat att köra själv än! Det blev ingen shopping, men hittade ett par skor som jag väldigt gärna ville ha, men dom fanns bara i en storlek större så det blev inget köp. Då vi var färdiga bad jag Camila lämna av mig på Giant Eagle, för jag ville köpa lite tillbehör till bakning. Så då jag kom hem gjorde jag en annanas paj, den blev väldigt bra! Allt blir så mycket mer komplicerat här då man ska baka, jag vet inte hur länge vi stod och funderade på om vi skulle ha baking soda eller baking powder. Det skulle motsvara bakpulver. Fast hade Claire från början sagt att den ena gör så att kakan sväller men inte den andra hade det gått lättare! Men nu vet jag till nästa gång.

Jag hoppas att ni alla har haft en underbar helg!

Grattis pappa!

Grattis min underbara pappa!
Idag fyller min pappa 44 år. Jag hoppas att du får en väldigt bra dag, jag önskar att jag kunde vara hemma och fira med er alla! Men nästa år får vi fira dubbelt upp istället!

Jag älskar dig!


Lördag 13 November

Jag satt just och kollade på vilka filmer man kan se på bion här i stan. Det roliga är att man kan se den sista filmen ur Stieg larsson triologin. Väldigt roligt att jag kan åka halva jorden runt, fortfarande se en svensk film med svenskt tal. Jag satt och skrattade för mig själv tidigare hur roligt det skulle vara om jag sitter och ser filmen med Claire och David, då får jag höra allt på svenska medan dom får läsa, det brukar ju normalt vara tvärtom! Jag funderar starkt på att gå och se den på bio även fast jag redan har sett den!

För övrigt idag så blev det en sväng på gymmet, började sedan att jobba kl 1-6. Det gick väldigt bra, det blev även en sväng ut med pojkarna. Och David höll på att plocka bort alla löv på gården så då hjälpte jag till. Dom har en stor grej som blåser bort alla löv, väldigt behändligt då dom får så himla mycket löv på gården! Sedan ikväll var det tänkt att jag skulle gå en sväng in till stan, men känner att jag inte mår så bra. Det känns inte som att jag vill riskera något. Jag får gå in imorgon istället!

Jag hoppas att ni haft en trevlig lördag där hemma!

Fredag 12 November

Idag har jag jobbat halvdag. Så på förmiddagen blev det en sväng till gymmet och blev även att jag fixade lite saker. Sedan började jag kl 1. Så det har varit en rätt skön dag! Fast jag fick lite svårigheter under dagen då den yngsta vanligtvis går och lägger sig på en gång då man lägger ner honom. Men idag valde han att det var roligare att vara vaken, klättra ur sängen och springa runt och leka. Jag var inte lika road! Jag hoppas att det bara händer en gång så att han får sin sömn, annars blir han väldigt grinig. Ikväll försökte jag och Claire att baka bröd. Det slutade med att brödet aldrig jäste, men det tror jag berodde på att det inte är samma typ av jäst som jag använder hemma. Bättre lycka nästa gång, man lär sig ju av sina misstag!

Imorgon börjar jag att jobba samma tid, och det blir även en sväng till gymmet. Men det känns skönt att få träna lite. Men jag hoppas att jag hittar på något roligt imorgon kväll istället!

Ni får ha det så himla bra, och en bra helg!


Tisdag 9 November

Nu har jag kommit hem efter mitt första cluster meeting. Det var så himla roligt att få träffa dom andra tjejerna. Jag tror deffinitivt att jag kommer att vilja umgås med dom andra tjejerna. Det tråkiga är att det verkar som att en av tjejerna funderar på att åka hem. Men det blir nog något bra av det hela i alla fall. Det var meningen att vi skulle åka och bowla, men bowlinghallen var riktigt dålig! Så istället bestämde vi oss för att åka till TGIF, så det blev första gången. Dom hade riktigt god parmesan kyckling, så jag var nöjd. Dom andra tjejerna kom alla från olika ställen. En från Brasilien, en från Mexico, en från Columbia och en från Kina. Men den sista kunde inte komma idag, så jag får träffa henne nästa gång istället.

Nu får jag säga god natt till er, imorgon börjar jag kl 8. Så det gäller att vara pigg!

En annan vändning

Hej på er!

Gissa vad jag har gjort idag!? Det var meningen att jag och Claire skulle åka och kolla på två colleges. Men vi kom fel två gånger, och den tredje gången som vi skulle försöka kom vi fel igen. Eftersom den vägen tog oss till IKEA bestämde vi oss för att åka dit istället då jag längtat så efter att åka dit. Det är helt knasigt hur mycket svenska grejor dom faktiskt säljer där! Dom säljer sill, matjesill, gravad lax, ja allt möjligt. Blev inget av dom som vi tog med oss hem, men det blev mer shopping på mat sektionen än vad jag någonsin gjort hemma. Jag kan säga att jag var som ett barn på julafton! Sprang runt mellan hyllorna, tror att Claire tyckte att jag såg rätt rolig ut :) Men det här fick vi med oss hem:


Det är inte den bästa bilden, men man ser det viktiga. IKEA!



Jag har surrat om pepparkakshus och att hemma kan man köpa dom färdiga,
och här hittade vi dom.

Helt otroligt hur mycket man kan köpa! Punchrullar som det dessutom står att dom är
gjorda i Örnsköldsvik, Västerbottens ost, Singoalla, Delicatobollar,Nyåkers julmust,
ljus sirap (fanns även mörk), Glögg, bilar, Daim, Gräddsås och
Kola snören. Pojkarna blev överlyckliga för bilarna!

Måndag 8 November

Det här blir inget långt inlägg, tänkte bara meddela att ännu en resa är bokad. Den 28 december t o m 3 januari åker jag och min kompis Emma till Miami. Det ska bli väldigt roligt att få träffa Emma igen och spendera New Year's där med henne! Längtar otroligt mycket!

Datum:
3-5 December NEW YORK
22-26 December PHILADELPHIA
28 Dec - 3 Jan MIAMI


Selena Gomez - A Year Without Rain

Eftersom jag nu har sett way to much Disney Channel så har ännu en låt fastnat. Till mitt försvar så kan jag ju inget annat än säga att Disney Channel har riktigt bra underhållning, åtminstone på kvällen. Så vad säger ni om låten? Den passar extra bra nu då jag är långt, långt borta!


Torsdag 4 November

Nu har jag varit väldigt dålig på att uppdatera. Jag har haft flera dagar på mig att skriva ett inlägg, men det har aldrig blivit av. I vilket fall så kom vi hem ifrån Philadelphia redan på söndag. Det var som sagt meningen att vi skulle stanna tills på måndag. Men pojkarnas kusin hade blivit sjuk och det var dom som vi skulle vara hos på halloween, så Claire och David bestämde sig för att istället åka hem tidigt för att fira halloween här hemma. Och det är jag väldigt glad för. Jag vill ju inte missa min första riktiga halloween. Vi kom hem vid halv 5. Då blev det till att snabbt göra sig i ordning för att sedan gå ut med pojkarna. Alla klädde ut sig, David till en hockeyspelare, Claire till någon smart snubbe (kommer inte ihåg namnet), pojkarna till en från filmen bilar och en till ett tåg i "Thomas trains". Själv klädde jag ut mig till en "Indian princess". Det var inte min ideé, utan det var faktiskt Claires.

Det blev en väldigt snabb uppdatering, en kortare över helgen som var kan jag också dra. Fredag eftermiddag drog vi till Philadelphia. Vi stannade samtliga nätter hos Davids mamma. Lördag började med lunch hos Davids pappa och hans fru. Självklart blev det även en tur till lekparken med pojkarna. Senare under kvällen blev det ett 90-års kalas som vi skulle vara på. Söndag morgon kl 9 åkte vi till Claires kompis för att äta brunch. Sedan kl 11 drog vi hemåt.


"Indian princess"

Bloglovin

Ni har väl inte missat att ni kan följa mig via bloglovin?
Det är otroligt enkelt och man ser direkt då jag skrivit ett nytt inlägg.
Perfekt enligt mig!


RSS 2.0