Limekyckling

Idag blev det som sagt Limekyckling till middag och
självklart tänkte jag dela med mig av receptet!

Limekyckling
4 portioner

4 st Kycklingfiléer
1 st Lime
1 dl Vatten
2,5 dl Grädde
1,5 msk Knorr flytande kycklingbuljong
1 msk flytande honung
1 tsk Grön curry

Gör såhär:
Börja med att skära kycklingfiléerna i lagomt stora bitar.
Stek sedan kycklingbitarna och salta och peppra.
Lägg dom sedan i en passande panna.

Sedan är det dags att riva limeskal och pressa saften.
Häll det sedan över den stekta kycklingen.
Blanda sedan samman vatten, den gröna curryn,
honungen, kycklingbuljongen och grädden.

Rör om riktigt så att allt blandas, häll det
sedan över kycklingen.
Låt det sedan puttra ihop i ca 15 min.
Det gör inget om det får puttra längre,
glöm inte att sänka värmen!

Koka sedan pasta att servera till
kycklingsåsen och servera gärna med en sallad.
Tillsist är det bara att reda såsen
om man tycker att den känns för lös.

Smaklig måltid!


Amazing

Jag fick för mig att kolla om/vilka konserter som kommer att gå i Pittsburgh då jag är där. Och jag måste säga att jag är lite imponerad! Jag har fått fram att Goo Goo Dolls, 3OH!3, Lady Gaga, Nickelback, Jason Reeves och Justin Bieber kommer att uppträda där! Såg även att "So you think you can dance" kommer att ha ett turné stopp där. Det känns som att det kommer att bli en väldigt bra tid där! Det enda tråkiga var att Nickelback kommer att uppträda den 17 September, dagen efter jag anlänt till familjen. Så jag antar att jag inte kommer att ha någon möjlighet att titta på dom. Men i vilket fall låter det helt underbart!


Måndag 30 Augusti

Godmorgon!

Idag ska jag alldeles strax åka iväg till mormor för lunch. Ska bli roligt att få träffa mormor och morfar då det var ett tag sedan. Vill också få träffa dom så mycket som möjligt innan jag åker iväg, dom betyder så himla mycket! Sedan då jag kommer hem blir det till att laga middag. Mamma jobbar idag och inte jag, så då tar jag på mig jobbet att laga mat. Så idag ska jag göra limekyckling med pasta, en riktig höjdare måste jag säga! Ska nog kanske lägga upp receptet sedan så att även ni kan göra det. 

Nu ska jag springa och ringa ambassaden för att kolla att tiden stämmer då jag ska vara där.
Sedan åker jag till mormor och morfar. 

Ni får ha en underbar dag! 


Små problem

Jag läste precis en artikel på aftonbladets hemsida om en flicka som har en sjukdom som medför att hon inte kan gå upp i vikt. När man läser den artikeln och även ser denna video inser man hur små våra problem verkligen är!


För att läsa till artikeln.


Mobilblogg

Nu sitter jag i bilen på väg till Östersund för att hälsa på min pappas morbror. Han ligger på sjukhuset nu, men han mår bra så det är inget sånt. Men vi tänkte att vi skulle passa på att åka upp och hälsa på honom nu då jag snart åker iväg. Min syster Elin fick däremot stanna hemma för hon ska jobba idag. Hon var lite sur över att inte få följa med och det kan jag förstå. Men förhoppningsvis kommer det fler gånger för henne! Hur ser eran dag ut idag?

Söndag 29 Augusti

Godmorgon!

Blev en rätt tidig morgon trots en sen kväll. Jag var tydligen allt för hungrig för att fortsätta sova. Idag tror jag inget speciellt väntar på schemat. Hade tänkt försöka gå igenom vad som ska packas ner,
men i övrigt är det lugna planer.

Hur ser eran dag ut?


Dagen i bilder

Nu kommer lite bilder, fick tyvärr ingen bild på kungen. Hur typiskt är inte det.
Men jag överlever som tur är!


E.M.D var där och sjöng.


Även Anders Lundin var där, som konferencier.

Vårat fina resecentrum.


Utsikten i hamnen.




Utsikten inuti resecentrumet.







En otroligt cool bild om jag får säga!


Dagen än så länge utan bilder

Jag kan inget annat än säga att jag varit sjukt dålig på att uppdatera dom senaste dagarna. Men det är så otroligt mycket som snurrar i huvudet på mig just nu, så jag antar att just nu kan det inte bli så mycket bättre. Men ni ska veta att jag gör mitt bästa! Jag har även knäppt en del kort då jag varit ute och ätit eller så, men självklart glömt att lägga upp dom. Vi får se hur det blir med alla dom bilderna.

Men nu till dagen istället! Dagen började med att jag vaknade kl 11. Då blev det frukost och sedan blev det dags att göra sig i ordning för en dag nere i hamnen. För idag var det nämligen invigning av våran botniabana. Så självaste kungen var på plats. Jag tyckte att det var ett perfekt tillfälle för att få ta en massa bilder som jag sedan kan visa för min "host family". Jag passade även på att ta en massa bilder nere i hamnen och på resecentrum. Det har ju blivit så otroligt vackert där nere! Dom inblandade borde vara väldigt stolta!

Sedan träffade jag även min kompis Tijana för att ta farväl då vi inte kommer att träffas på ett år. Det blev inget tårfyllt farväl, men jag tror inte att någon av oss förstått det ännu. Allt har gått så himla fort, och jag kan inte riktigt förstå att jag redan börjat med farväl. Är det verkligen så nära? Det här kommer att bli jobbigt har jag en kännig av!

Har någon av er andra varit och sett på invigningen av botniabanan idag?

Sedan måste jag bara avsluta med att säga att jag hade precis hunnit skriva klart detta inlägg då mina klåfingrar lyckades komma åt någon knapp så halva texten försvann, därför är inte denna text lika bra som den innan. Typiskt att första gången för klåfingrarna att vara framme just nu!

Lördag 28 Augusti

Jag börjar lite smått förstå att jag snart ska åka, för då jag tänker över hur lite tid det finns dom här 2 veckorna så börjar jag bli väldigt stressad! Men även fast det just nu känns konstigt att jag ska åka så tvivlar jag inte en sekund på att jag kommer att ha det bra. Även om jag nu skulle mot förmodan hamna i en dålig familj så kommer jag inte att ge upp i första taget. Jag kommer att kämpa!

I alla fall så sitter jag nu och ska göra lite beställningar på internet. Kom på att jag även måste beställa en present åt min lillasyster. Funderar även på att köpa en åt mamma på samma gång. Men i vilket fall så måste en lite resväska, schampo, balsam, present åt syster och böcker åt pojkarna inhandlas. Det börjar att kännas som att pengarna bara springer iväg. Men jag får trösta mig med att det är nödvändigt!

En ny favorit!

Jag har hittat en riktigt bra låt som jag börjat lyssna på riktigt mycket.
Vad tycker ni? Visst är den väldigt bra!


Onsdag 25 Augusti

Godmorgon!

Sitter just nu på jobbet, men som vanligt finns det inte allt för mycket att göra. Så tänkte passa på att göra ett inlägg. Idag har jag varit på hälsokontroll för au pair. Så klockan 8 var jag ute i Själevad. Hälsokontrollen gick alldeles utmärkt och när den var klar så passade jag på att fråga läkaren om det fanns någon möjlighet att man skulle kunna få göra ett allergi test då jag anar att jag kan vara allergisk mot katt (tänkte att det är lika bra då familjen i USA har en katt). Hon sprang iväg och kollade och det visade sig att det gick alldeles utmärkt. Så vi bestämde oss för att även göra ett test på hund, mjölk och gluten. Ett blodprov senare så var det klart, får resultatet förmodligen på fredag annars blir det till veckan.

Igår var jag också på vårdcentralen i Själevad, fast då var det angående att göra ett tuberculos test. Det svaret får jag på fredag.

Nu medan jag har tråkigt på jobbet såg jag en sida som jag tänkte tipsa er om. Blev hur glad som helst, fast egentligen borde man väl kanske inte bli så glad då man kan shoppa ännu mer! Men i vilket fall tänkte jag tipsa er! Kicks har nu öppnat en webshop där dom säljer alla möjliga märken. Allt ifrån M.A.C, Make Up Store, Smashbox till Clinique. Och ja som ni fattar finns det massor av märken. Det är en väldigt bra sida för oss uppe i norrland som inte har tillgång till en del av dom produkterna. Så den tycker jag att ni ska kika in på!

Nu ska jag återigen gå och kolla om det finns något att göra. Ha en underbar dag!

Fredag 20 Augusti

Hej på er!

Haft en bra dag hittills? Själv har jag haft en väldigt bra morgon, kom inte hit på jobbet förän en timme sedan. Har som sagt inte haft så mycket att göra, så jag tyckte det var onödigt att bara sitta och göra nada! Idag blir det köttbullar och stuvade makaroner och efter det mini golf. Känns som en riktigt bra dag!

Hur ser eran dag ut?

Torsdag 19 Augusti

Hej alla underbara!

Började för två dagar sedan att skriva ett inlägg. Hade nästan skrivit klart, men då började den otåliga familjen att skrika så då var det bara att ge sig direkt. Sedan dess har jag inte riktigt hittat tillfälle till att skriva. Tänkte göra ett snabbt inlägg nu. Dom senaste dagarna har jag varit och spelat mini golf med familjen, total städat i mitt förråd och mina lådor. Tänkte att det var på tiden, fast hade en lite baktanke med det också. Tyckte att det var lika bra att få lite mer koll på vad jag äger för skräp om det är något som kan tänkas behövas ta med till USA. Kom i alla fall fram till att jag trots allt vill ha med mig mina skridskor, dom väger inte allt för mycket. Så jag hoppas att det blir mycket skridsko åkning!

Ikväll kommer Emelie, Jonas och Tobias förbi hos mig för att ha en spel/film kväll. Jag tror att det kommer att bli väldigt roligt! För övrigt lämnade jag min familj för att stanna hemma. Tror att jag surrat om att jag ska iväg till Stockholm med familjen, men efter lite funderande kom jag fram till att jag hellre ville stanna hemma. Vänner är väldigt viktigt, så tänkte utnyttja varenda sekund!

Nej nu ska jag börja dra mig hemåt, ha en underbar dag!

Måndag 16 Augusti

Jag är verkligen ledsen över den dåliga uppdateringen! Fick precis veta att jag trots allt kommer att åka ner till Stockholm den 8 september för att fixa visum. Blir väldigt tajt om tid, hade hoppats på att kunna fixa med visumet till helgen då jag ska ner till Stockholm. Just nu känns allt väldigt stressigt! Jag hoppas att allt inte börjar krångla sig ännu mer nu. Börjar fundera på att åka ner dagen innan bara för att vara säker på att jag är i Stockholm då jag har min tid på ambassaden. För med min tur skulle morgonflyget bli inställt och då skulle det verkligen vara kört!

Hoppas ni haft en underbar helg, det har jag! Återkommer senare under dagen, så ha det bäst!

Pictures

Föregående veckor i några bilder!


För någon vecka sedan fick vi våran beställning av converse.
Ser ni mina bruna ben till höger, vill ha tillbaka dom!

Fick hem min beställning från elf efter bara några dagar.

Det blev även lite bullbak, riktigt smaskiga blev dom!

Det bästa av allt, min dator kom äntligen och jag är fortfarande riktigt nöjd!


Fredag 13 Augusti

Godmorgon!

Har ni sovit gott? Själv har jag sovit helt okej, dock blir man väckt av maskinerna utanför huset. Men sånt  får man väl ta antar jag! Idag har jag valt att sitta på jobbet och göra visumet. Jag har inte allt för mycket att göra så då känns det lika bra att få det bortgjort nu på en gång! Jag har ju trots allt väntat i över en vecka, så nu är det dags! Önska mig lycka till, det kan behövas :)

Update: Kom på att idag är det precis en månad till jag åker, helt galet!

Neulash

Jag har fått ett litet infall nu, om man nu kan kalla det för det! Fick för mig att jag väldigt, väldigt gärna skulle vilja prova neulash. Har ni hört talas om det förut? Ifall ni inte har det så är det ett ögonfrans serum som man applicerar varje kväll för att fransarna ska bli fylligare, starkare och helt enkelt bättre. Man ser resultatet efter ca 4 veckor. Och efter att jag sett många före och efter bilder så är jag väldigt sugen på att prova! Mina fransar är väldigt sköra och vill inte alls fungera som jag vill, så jag är näst intill övertygad om att neulash skulle vara perfekt! Så vad säger ni, borde jag köpa och prova? Någon mer än jag som är nyfiken?


Neulash


Torsdag 12 Augusti

Hej på er!

Idag blev det ett lite sent första inlägg, bättre sent än aldrig säger jag. Idag jobbade jag halvdag på jobbet. Blev sedan en lunch på stan och gick även och tittade på resväskor. Tänkte att jag måste köpa en väska som väger så lite som möjligt. Ni har möjligtvis inga tips på en lagomt stor väska som väger lite?

Sedan då jag kom hem var det meningen att göra ansökan om visumet, men självklart fungerar det inte som jag vill. Så det får nog bli halvdag imorgon också och då blir det till att ringa förmedlingen om hjälp. Måste få det bortgjort så fort som möjligt så jag slipper tänka på det! Börjar bli alldeles snurrig över allt som ska fixas!


Här har vi dagens lunch, bakad potatis med romröra och räkor, mums!

En lite suddig bild, men den får duga! :)


Gårdagens shopping

Igår såg jag på Eclipse för andra gången. Det verkar som att det blivit en vana att gå och se samma film två gånger på bio. Men är det en bra film så spelar det ingen roll! Så igår sprang jag iväg och hämtade ut biljetterna då filmen började kl 18, så efter jag hämtat ut dom passade jag på att springa på stan en sväng. Fick med mig lite saker hem.


Det blev en ansiktsrengöring, nagellack och en glasfil.

Det blev ett nytt nagellack från Isadora. Dom hade specialpris på H&M, 59 kr.

Här är resultatet. Man målar först på med ett färgat nagellack och sedan med det vita
ovanpå. Det vita blir sedan såhär, riktigt coolt måste jag säga!


Onsdag 11 Augusti

Hej alla underbara!

Nu blev det ett par dagar igen, typiskt mig! Men ni kanske har börjat bli vana med att jag ibland inte skriver varje dag. Idag hade jag för första dagen denna vecka lite att göra. Så det kändes riktigt bra. Men det typiska var att jag innan jag började jobba tänkte för mig själv att om det inte fanns något att göra skulle jag åka hem för att istället börja ansöka om visum. Men det var lika bra att jag fick göra lite nytta! Imorgon kanske det finns lite mindre att göra så då får jag sluta tidigare!

Idag hade jag turen att få massage på jobbet, helt underbart! Men nu är hela bakhuvudet på mig alldeles flottigt av massageolja, men jag antar att det var det värt. Så nu ska jag hoppa iväg in i duschen. Kan inte låta bli att skratta för mig själv angående förra meningen, hoppa iväg in i duschen! Men efter duschen blir det några fler inlägg, har ni tur kanske jag till och med har lite bilder att visa från gårdagens shopping!

See you soon!

Tillbaka på jobbet

Nu är man tillbaka i sitt vanliga liv. Kom på jobbet strax efter kl 8, så var tidigare än vad jag normalt brukar vara. Men det är inte förän nu som jag faktiskt börjat jobba. För ända sedan jag kom hit har alla velat prata en massa och varit väldigt nyfikna över USA. Men det känns väldigt roligt att få träffa alla igen. Får se om jag vaknar till snart. Kom hem vid halv 1 i natt. Borde egentligen ha lagt mig tidigare än så, men det var väldigt trevligt hos Emelie igår, blev film och lite tv-spel. Och naturligtvis hade jag svårt att somna när jag väl försökte, får helt enkelt lägga mig tidigare idag! Nu ska jag återgå till jobbet.

Ni får ha en underbar dag!

Lördag 7 Augusti

Nu blir det ett väldigt sent inlägg. Har egentligen inte varit så upptagen, men det har trots allt inte blivit så mycket tid till att blogga. Idag var jag nog lite bakis ändå. Jag drack inte så förfärligt mycket, men det var fortfarande jobbigt då man inte kommit hem förän kl 5. Så självklart blir man sjukt trött och fick även huvudvärk. Som tur är mår jag prima nu! Dagen har bestått av massor av sömn, umgänge med familjen, mycket tittande av heroes och lite skjutsning. Mamma och pappa skulle nämligen iväg på Europe så då ställde jag upp på att skjutsa och ska även hämta dom ikväll. Det är ju inte mer än rätt då dom oftast hämtar mig då jag har varit ute.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning lite så att jag är redo då dom ringer. Men godnatt och sov så gott på er alla!

Fredag 6 Augusti

Åhh jag blir så himla irriterad. Det går helt omöjligt att sova här! Gatan utanför vårat hus håller dom på att bygga om, så därför är det massor av traktorer, lastbilar och ja vad vet jag som är här utanför. Dom lever om som satan och det går verkligen inte att sova. Så därför fick jag lov att kliva upp strax innan 10 trots att jag var uppe till 2. Vilka problem jag har va! Fick bara lov att dela med mig, för just nu kokar det! Dessutom så har dom inte sagt till något om att vi måste flytta bilen, så jag undrar hur det ska gå! Det minsta kan man ju tycka att dom ska säga till, det återstår att se om dom gör det! Återkommer..

Torsdag 5 Augusti

Hej på er!

Jag vet att jag varit väldigt dålig på att uppdatera idag, fick lite skäll av Emelie ;) Så jag tänkte därför bara göra en kort uppdatering just nu och det beror på att jag ikväll fick hämta ut min nya dator. Så därför har jag tänkt tillbringa en massa tid framför datorn och fixa i ordning allt och överföra filer och allt från förra datorn. Än så länge måste jag säga att jag är väldigt nöjd med valet av dator. Men det återstår att se vad jag säger om veckor, månader eller år!

Idag har jag som sagt varit iväg med morfar, Elin och Lina till Sundsvall. Det blev ett besök på Ikea, Birsta City, Media Markt, Jula, Biltemat m.m. Några köp blev det, men dom tänkte jag dela med mig av senare.

Nu får ni ha en riktigt bra kväll!

Onsdag 4 Augusti

Nu blir det mycket au pair snack, men det är ju mest för att det är det enda som pågår i mitt liv just nu. Eller det enda stämmer inte, men det som känns mest nödvändigt att fixa! Jag tror inte riktigt att jag tidigare insåg hur mycket som skulle fixas till visumet och ambassaden. Det är galet mycket grejor som man ska fixa. Idag var jag duktig och åkte till en fotostudio för att få kort till visumet och även till det internationella körkortet.

Imorgon hinner jag dock inte fixa så mycket, för då ska jag och mina systrar och morfar åka till Sundsvall. Det har vi alla sett fram emot sedan innan julen, men det är inte förän imorgon som det kommer att inträffa! Jag tror att det kommer att bli riktigt roligt och morfar är dessutom väldigt tålmodig så han brukar inte ha några problem med att gå runt och titta på saker.

Men på fredag får jag smått ta tag i mina ärenden till au pair. På fredag ska jag även ut med ett par kompisar, vilket jag ser fram emot! Om ni tittar in imorgon så får ni se vad som landade i min brevlåda idag. Imorgon väntar jag mig också ett paket, vi får se om jag har sån tur!

Nej nu ska jag återgå till att spendera lite tid med min minsta syster. Just nu ser vi ut som två smurfar. Vi har nämligen tagit på oss make up stores mud mask som är väldigt blå.

Sov gott!

Köttbullar och nackspärr

Jag måste säga att köttbullarna blev riktigt goda! Jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna göra dom själva sedan, men så svårt är det egentligen inte. Så jag hoppas att det inte blir några problem! Hela dagen idag har jag haft sjukt ont i nacken, det känns nästan som att jag har fått nackspärr eller något. Som tur är ser jag inte ut som ett monster, men ont gör det! Jag hoppas att jag vaknar upp imorgon med en icke ond nacke, men det är nog mest önsketänkande!

Nej nu blir det sängen, sedan måste jag blir bättre till mina andra inlägg och lägga in bilder!
Det får bli min nästa uppgift!

Tisdag 3 Augusti

Godmorgon på er!

Idag ska mamma lära mig att göra sina köttbullar så att jag sedan kan bjuda pojkarna och mina "host parents" på. Men jag har även lovat pappa att städa ur en av bilarna våra för att han vill sälja den. Vill ni veta en rolig sak igen? Det känns som att det händer mycket saker i mitt liv för en gångskull! Jag fick idag ett mail från förmedlingen där dom skrev att jag ska flyga till USA den 13 September, så det är inte alls länge kvar nu! Så nu är det fritt fram med att börja fixa visum och allt. Hade nog inte insett hur mycket som ska göras innan man får åka till ambassaden, men jag ska fixa allt så snart som möjligt!

Ni får ha en underbar dag!

Spännande dag

Nu har det varit en del snack om au pair, men jag kan inte riktigt fatta att det är sant! Om lite mer än en månad bor jag inte längre i Övik, utan då bor jag i Pittsburgh. Helt otroligt!

I övrigt så tänkte jag beställa min dator idag, men fick lite problem med betalningen då jag inte betalat med min nya kort på nätet. Så just nu väntar jag på att pappa ska komma hem så att han kan hjälpa mig och visa hur det fungerar. Det är så typiskt att sånt ska hända, men man lär sig av det mesta! Sedan så har jag även lagat mat idag, så idag blev det pastasås med kyckling, bacon och ädelost. Väldigt gott blev det, men som vanligt blir det oftast något med pasta eftersom jag tycker det är bland det bästa att äta! Men hur har eran dag vairt?

Måndag 2 Augusti

Hej mina vänner!

Nu känner jag mig riktigt glad. Jag har alldeles nyligen pratat med familjen från USA. Som tur var var jag inte lika nervös som sist, men fortfarande lite nervös. Jag har tänkt dom senaste dagarna att jag inte ska hoppas för mycket på hur det kommer att bli, för oftast då man hoppas för mycket blir det inte som man tänkt. Jag har även varit rädd att familjen skulle säga att jag inte skulle passa deras. Och jag kände efter första samtalet att dom verkar helt underbara! Lättsamma att prata med och sedan där dom bor är ju inte helt fel heller. Det är ju inte direkt California eller New York, men jag känner att det kommer att passa mig riktigt bra!

Som ni säkert redan förstår så har familjen matchat med mig, blev så otroligt glad då dom sa att dom ville matcha med mig. Och jag tror att dom blev precis lika glad som jag, om inte ännu gladare! Nu undrar ni säkert vart i USA som jag kommer att bo någonstans. Dom bor i Pittsburgh, så jag kommer att få gå på hockey som jag älskar! Så just nu känns livet helt underbart!

Ni får ha en underbar dag!

Åter en spännande dag väntar!

Nu är jag fruktansvärt trött, så tror faktiskt att det snart blir sängen trots att jag fortfarande har semester. Men imorgon väntar ännu en spännande dag! Familjen kommer att ringa igen, och dock rätt tidigt och jag och pappa ska och fara och kolla på en dator. Tänkte att jag behöver en ny, så lika bra att ta tag i det på en gång!

Idag var jag på bio och såg knight and day, kan inget annat än säga att den var riktigt bra!

Sov så gott!

RSS 2.0