Lisa Tipsar

Krämig pastasås med grillad kyckling
5 pers

150g Färsk spenat
1 Grillad kyckling
6-8 Marinerade soltorkade tomater (kan justeras beroende på smak)
2-3 pkt Bacon
1 pkt Gorgonzolaost
5 dl Grädde

Självklart kan man justera måtten beroende på smak och tyckte. Mer grädde = mer sås och gorgonzolaosten efter tycke och smak. Som även gäller dom övriga ingredienserna. Tänkte också påpeka att man bör vara försiktig med att salta och peppra tills man tillsatt bacon eftersom det ger sälta i sig självt.

1. Skala den grillade kycklingen medan den är varm, vilket är lättast. Skär den sedan i lagoma bitar.
2. Grovhacka spenaten och skär dom soltorkade tomaterna i strimlor.
3. Skär Baconen i lagomt små bitar för att steka knaperstekt. Låt fettet rinna av.
4. Stek spenaten och tomaterna i lite smör.
5. Blanda sedan i grädden.
6. Låt såsen bli varm, skär sedan gorgonzola osten i bitar och lägg i såsen. Låt koka en stund.
7. Tillsätt den grillade kycklingen och fortsätt koka.
8. Till sist tillsätter man knapetstekt bacon och även här låter man det koka en stund.
9. Smaka sedan av med salt, peppar och även om mer ost behövs. Det är sedan
    bara att koka pastan och servera med en god sallad. Snabbt, enkelt och gott!
  
Smaklig måltid!


Hade hittat en liknande variant på Matklubben.se, men provade att göra den på mitt egna sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0